Íme, Gigi Hadid egyik különleges specialitása: így készítsd el a modell vodkás tésztáját!

Forrás: Getty Images/Taylor Hill -
Gigi Hadid recept magazin tészta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gigi Hadid a világ egyik elsőszámű szupermodellje, vele kapcsolatban sosem gondoltuk  volna, hogy egy étellel fogja felrobbantani az internetet. Pedig így lett! Az újdonsült anyuka még jó pár hónappal tett közzé egy különleges vodkás tészta, ami azóta a fiatalok és influencerek egyik kedvence lett. Számtalan youtuber levideózta miképp készítik el az isteni tésztát, és kivétel nélkül mindenki odáig volt a finomságért. Készítsd el te is!

Természetesen nem egy túl bonyolult ételről van szó, szinte bárki eltudja készíteni. Valószínűleg ebben rejlik a varázsa: egyszerű, de nagyszerű! A későbbiekben pedik kiderült, pláne a karantén ideje alatt, hogy Gigi rajong a gasztronómiáért, imád sütni-főzni. Számtalan receptet ismer, de ez az egyik személyes kedvence, amit ma már csak úgy hívnak: Gigi Hadid Pasta.

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma kockára vágva
  • negyed vörös hagyma
  • negyed doboz paradicsompüré
  • fél csésze főzőtejszín
  • 1 evőkanál vodka, de természetesen enélkül is isteni finom
  • szárított chili
  • 225 gramm tészta (bármilyen lehet)
  • 1 evőkanál vaj
  • parmezán sajt
  • bazsalikom a tálaláshoz
  • só és bors ízlés szerint

Hogyan állj neki?

Egy nagyobb serpenyőben melegíts fel nagyjából egy teáskanálnyi olívaolajat. Az apróra vágott fokhagymát és hagymát pedig pirítsd rajta, és addig főzd, ameddig puha nem lesz. Utána hozzáadhatod a paradicsompürét, és karamellizálhatod. Ezek után, add hozzá a tejszínt, és egy kicsi vodkát. Ügyelj arra, hogy ne vodkázd túl! Ezt még főzd és kevergesd, majd jöhet a szárított chili / erőspaprika. Ebből annyit tegyél, amennyi számodra még elviselhetően csípős, itt az ízlések változhatnak, szóval konkrét mennyiség nincs.

Addig keverjük, míg össze nem állnak a hozzávalók. Fűszerezzük sóval és borssal, majd vedd le a mártást a tűzhelyről.

A tésztát mindeközben megfőzöd és a mártásba adagolod, plusz egy kicsit a tésztának a vizét. Kicsit kevergesd, majd még egy teáskanálnyi vajat is tegyél hozzá és dolgozd össze. Ha már egészen meleg, akkor szórhatsz rá parmezánt. Újra egy kis só, bors és voilá! Tálaláshoz pedig használhatunk újra parmezánt és a bazsalikomot.

Akár a karácsony előtt is kipróbálhatod és meglepheted vele a családod, garantáltan örülni fognak neki!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.