Kiderült miért kellett kimenteni Rakonczay Gábor: már hallucinált

Forrás: Sportugynokseg.hu -
rekordkísérlet mentés Rakonczay Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem sikerült a rekordkísérlete Rakonczay Gábornak miszerint egy maga által épített szörfdeszkával szeli át az Atlanti-óceánt. Kiderült már olyan súlyos állapotba került, hogy hallucinált, muszáj volt mentést kérnie.

Merész kísérletre vállalkozott ismét Rakonczay Gábor: egy 5,5 x 1,5 méteres kabin nélküli, maga által épített szörfdeszkával tervezte átszelni az Atlanci-óceánt méghozzá kísérőhajó nélkül.
A hatodik napon azonban fel kellett adnia a tervet, a helyzet ugyanis veszélyes lett. A férfi alig tudott aludni, a hullámok pedig folyamatosan becsaptak, így teljesen átázott.

Rakonczay Gábornak fel kellett adnia a kísérletet. Forrás: Sportugynokseg.hu

Az alváshiány miatt már hallucinálni kezdett, azt képzelte, hogy meleg a víz, így úgy gondolta beleereszkedik a valójában 16 fokos óceánba. Ám szerencsére még időben észbe kapott. Ezután belátta, fel kell adnia a kísérletet.

Mire a mentőhelikopter megérkezett már súlyosan át volt fagyva, így akár rossz vége is lehetett volna az extrém kalandnak.

„Egy olyan szituációból sikerült kijönnöm, ami után örülök, hogy megmaradtam. Hat napig eveztem.... Jól haladtam, jó volt a sebességem is. Sajnos elég hamar átáztam, de pontosan tudtam, hogy ez vár rám" – mesélte a Facebook oldalán Rakonczay, aki úgy döntött egy időre felhagy az efféle veszélyes küldetésekkel.

"Ilyen veszélyfaktorral bíró dolgot nem hiszem, hogy fogok csinálni a jövőben. Fontosnak éreztem, hogy feszegessem a határaimat, de most úgy érzem, itt a vége".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.