Az ausztrál Nadia Bokody utánajárt a témának, mégis meddig tart az ideális szexuális együttlét. A gondolat onnan indult, hogy neki 20 perc bőven elég volt, míg párja még órákig csinálta volna. 

Nadia végzett néhány kutatást és első körben Alfred Kinsey szexkutató 1948-as tanulmányát találta meg, aki arra a következtetésre jutott, hogy a férfiak háromnegyede két perc után elélvez. Talált azonban egy, a Journal of Sexual Medicine című folyóiratban megjelent 2008-as cikket is, amely szerint az átlagos szexuális aktus három és hét perc között van, míg egy másik tanulmány szerint 33 másodperc és csaknem egy óra közötti tartományban van.

"Érdekes, hogy míg a kutatások elsöprő mértékben azt mutatják, hogy a nőknek több időre van szükségük az orgazmus eléréséhez, mint a férfiaknak, tipikusan a férfiak és nem a nők vágynak a hosszabb együttlétre" - nyilatkozott Nadia a Daily Starnak.

Meddig tart az ideális szex? (+18)Forrás: Shutterstock

Ennek leginkább a pornófilm lehet az oka. A kutatások szerint a 18–24 éves fiatalok legalább egynegyede támaszkodik erre, mint a szexuális nevelés egyik formájára. Tekintve a pornófilmekben látott tartós merevedéseket és maratoni szexuális együttléteket, érthető, hogy rövidnek tűnhet, ha valaki nem lépi át a 10 perces határt.

Valójában nem létezik normális dolog, ha a szexről van szó" - mondta ki a lényeget a szakértő.

Valakinek az az ideális, ha egész éjjel tart, van aki viszont szeret gyorsan túllenni rajta, hogy utána megnézhessen még pár részt a kedvenc sorozatából.