Ezekben az országokban a legelégedettebbek magukkal a nők

Forrás: Shutterstock -
nők kutatás önértékelés felmérés önbizalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy népszerű kozmetikai márka nemzetközi kutatásából nemrég kiderült, hogy melyik országban elégedettek magukkal a leginkább a nők.

Önértékelés szempontjából a Dél- Koreában, Szaúd-Arábiában és Franciaországban élő nők állnak a legalacsonyabb szinten. Dániában, Ausztráliában és az Egyesült Államokban a nők azonban már sokkal elfogadóbbak magukkal kapcsolatban.

Itt a legelégedettebbek magukkal a nők Forrás: Shutterstock

A "Szeresd önmagad" felmérés során, ami 2020 novemberében és decemberében készült, 21 országban, mintegy 22 000 nőt kérdeztek meg, az önértékelés, boldogság, elégedettség témakörökre vonatkozóan.

Érdekes módon a felmérés rámutatott, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet meglepő módon pozitív irányba változtatta meg a nők önértékelését.

A három legfőbb ok, amiért a nők veszítenek magabizosságukból:

  • anyagi biztonság (32 százalék)
  • kudarcérzet a kitűzött célok terén (25 százalék)
  • külső (23 százalék)

Nagy-Britanniában a megkérdezett nők 47 százaléka érzi magát nem elég jónak, Brazíliában ez az arány 27 százalék. Önmagukkal szemben a legelégedetlenebbek és legkritikusabbak az egyedülálló nők 37 százalékkal, ezzel szemben a házasok 21 százalékkal állnak. A legbizonytalanabbak a Z generáció tagjai, az ő körükben 50 százalékos az arány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.