Magyar nő Európa legjobbja: felbecsülhetetlen értékű tojásokat fest

tojásfestés műalkotás tojás húsvét Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zsigóné Kati a tojásdíszítés királynője.

A 70 éves asszony csodálatos tojásokat készít, alkotásaiért beválasztották a világ legjobb öt tojásdíszítője közé.

Európában pedig lenyerte a legjobbnak járó kitüntetést. Idén a szeretet a jóság és a harmónia nagykövete lett a több ezer alkotással büszkélkedő nép iparművész.

Kati egy évig dolgozott az ország tojásán azaz azon a strucctojáson, amelyhez 11 különböző technikát alkalmazott, és megtalálhatóak rajta történelmünk legfontosabb eseményei.

„Háromezer apró kis tűszúrás van rajta, amik egymás mellett helyezkednek el, hiszen így vetjük a földbe a magokat is. Másrészt a régiek is festettek pici pöttyöket a tojásokra, azért, hogy a magyar népnek mindig legyen kenyere"

- magyarázta Kati.

Az iparművész azt is hozzátette, hogy egy mintázott tojás rengeteg információt hordoz magában, hiszen a színek és a technika elárulja, hogy mikor és hol festették. Sőt még az is kiderülhet belőle, hogy az alkotó milyen lelkiállapotban volt a tojás festésekor - hangzott el a TV2 Mokka című műsorában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.