Kiderült, hányszor szabad használni egy törölközőt a fürdésekhez

törölköző baktérium használat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudósok állítják, hogy minden harmadik használat után érdemes kimosnunk a törölközőnket. Bár elsőre túlzásnak tűnhet, gyomorforgató indokkal magyarázták a mosás gyakoriságát.

A törölközőket mindennap használjuk, ám ha nem tisztítjuk őket megfelelően, több kárt okozhatnak, mint hasznot. A veszélyt az okozza, hogy a fürdőszobai tárgyak rengeteg élőlénynek, baktériumnak adnak otthont, amelyek tökéletesen tudnak szaporodni a törölköző nyirkos, meleg szövetén -írja a Dailymail.

Forrás: Beachegg

A baktériumok azért érzik jól magukat a nedves törölközőn, mert a létezésükhöz szükséges feltételek mindegyike rendelkezésre áll. Van víz, megfelelő hőmérséklet, oxigén, semleges pH-érték, és még némi tápanyag is a szálak között lerakódó elhalt hámsejtekben. Azt nehéz megítélni, mennyire ártalmasak a kártékony baktériumok, de érdemes vigyázni, és három használat után kimosni a törölközőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.