Kiderült, hogy érzik magukat a sziámi ikrek, akiket 6 hónappal ezelőtt választottak szét

Forrás: Haldis -
szétválasztás műtét sziámi ikrek állapot
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2019 júniusában születtek a michigani ikrek, Sarabeth és Amelia Irwin, akik a mellkasuknál összenőve jöttek a világra. Fél évvel ezelőtt, 2020 augusztusában 11 órás műtét során sikeresen szétválasztották őket.

Sarabeth és Amelia Irwin a michigani sziámi ikrek a mellkasuknál összenőve jöttek a világra, májukon osztoztak, emiatt is volt bonyolult műtét a szétválasztásuk, ami 11 órát vett igénybe, Ez idő alatt 24 orvos dolgozott rajtuk.

"Amikor először láttam őket két külön ágyban, nagyon boldog voltam. Persze aggódtunk, hogyan fognak fejlődni, de ez fölösleges volt: a gyerekek szinte azonnal elkezdtek hasról hátra fordulni, majd kúszni, mászni, felülni és felállni. A mozgásfejlődés mérföldkövei simán mentek egymás után"

- mondta el Alyson, a sziámi ikerpár anyukája.

"Felmerült az is, hogy pszichésen hogyan viselik majd, hogy megszokták az együttlétet, de külön vannak, szerencsére azonban ezzel sem volt gond" - tette hozzá.

A lányok remekül vannak, azonban speciális májhelyzetük miatt persze rendszeres vizsgálatokra van szükségük - írja a nuus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.