Erzsébet királynő számára 8 napos gyász következik - Részletek Fülöp herceg temetéséről

Forrás: AFP/Adrian Dennis -
Erzsébet királynő temetés gyász Fülöp herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erzsébet királynő férje 99 évesen hunyt el. Fülöp herceg temetését a Szent György-kápolnában tartják.

Tragikus hírt közölt a Buckingham-palota: Fülöp Edinburgh hercege 99 évesen elhunyt. A temetés a Szent György-kápolnában lesz, és várhatóan a televízióban is közvetítik a szertartást. A herceget a kastély területén helyezik végső nyugalomra.

A következő napokban a holttestet várhatóan a londoni Szent Jakab-palotában helyezik el, ahol Diana hercegnő is feküdt néhány napig az 1997-es temetése előtt.

Fülöp herceg 99 évesen hunyt el. Forrás: AFP/Adrian Dennis

A királynő számára egy 8 napos gyászidőszak veszi kezdetét, amely alatt minden nyilvános szereplését lemondják. Ezt követően egy további 30 napos gyász következik, amely után Erzsébet folytatja a feladatai ellátást.

A temetésre hatással lesz a koronavírus járvány, így nem tudják majd a szokásos módon elbúcsúztatni a herceget. Valószínűleg rengeteg ember gyűlt volna össze, hogy megnézzék a katonai felvonulást a koporsóval. Erre most nem kerülhet sor – írta a Daily Star.

Ez is érdekelhet:
Fülöp hercegre élete képekben - Júniusban lett volna 100 éves

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.