Öt gyerekkel maradt egyedül az édesanya, akinek a férje koronavírusban halt meg

özvegy feleség gyerekek koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Március 20-án koronavírusban veszítette el férjét az az özvegy, aki maga is átesett a fertőzésen. Öt gyermekkel maradt egyedül, csak ők tartják benne a lelket. 

Három kislány és két kisfiú maradt egyedül édesanyjukkal, miután az édesapjuk koronavírus-fertőzés következtében távozott az élők sorából.

"Édesanya vagyok, és 2021. március 20-a óta özvegy. 16 év házasság, 5 gyermek és a tudat, hogy pótolhatatlan a veszteség. Férjem lázas lett és több napig ez nem is változott sajnos. Amikor már se enni-se inni nem tudott,se felkelni az ágyból,szaporán vette a levegőt, kihívtuk a mentőt. 5 pici gyermeke elbúcsúzott tőle (2, 4, 6, 7 és 9 évesek) és bevitték a kórházba.

Ott középsúlyos kétoldali tüdőgyulladást állapítottak meg nála, (...) 2 nap után lélegeztetőgépre tették, majd bemehettem hozzá,elbúcsúzni. 10 perc volt az egész, hozzá sem érhettem,már beszélni sem beszélhettem vele,mert mély altatásban volt.

5 nap elteltével hívtak éjszaka (...) Itt hagyott bennünket. Én mindeközben szintén küzdöttem a vírussal, nehezen és hosszasan fennálló tünetekkel gyógyultam meg, de közben 5 pici gyermekünket is el kellett látnom, betegen a karanténban.

Amikor a kórházba bementem intézni, amit kellett, az ápoló kérdezte, hogy ugye 5 gyerek várta apát haza. Bólintottam, elfogytak a szavak és megállíthatatlanul sírtunk mindketten. Sok erőt kívántak és látszott, hogy valóban együtt éreztek velem, velünk. Itt maradtunk az 5 gyermekem, és én.

A temetés, most lesz 14-én. Nehéz, de erőt próbálok meríteni a gyerekeinkből, a gyerekeinkért, ő is ezt tenné. Mint minden családnál, ahol ilyen tragédia történik nálunk is a fennálló hiteleink és a mindennapos megélhetés is nehézkessé vált"

- olvasható a szomorú történet.

Aki szeretne, itt tud segíteni a családon:

Anyák az Anyákért Alapítvány
MagNet Bank 16200120-18534991
Ha külföldről utalnál:
SWIFT: HBWEHUHB
IBAN: HU 61 1620 0120 1853 4991 0000 0000
A közleménybe írjátok be: Egyedül, 5 picivel projekt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.