Ez a magyar férfi találkozott Fülöp herceggel Kecskeméten - erről beszélgettek

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Annegret Hilse / Sven Simon -
magyar férfi Fülöp herceg Kecskemét találkozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban elhunyt Fülöp herceg 1993-ban Magyarországon tett látogatást, ahol volt lehetősége civil emberekkel is szóba elegyedni. Így került vele kapcsolatba Csöndör Zsolt a kecskeméti repülőtéren.

Csöndör Zsolt számára nagyon emlékezetes nap volt az, amikor 1993-ban volt lehetősége személyesen is találkozni az elhunyt Fülöp herceggel.

"Május 6-át írtunk aznap. Tizenöt éves voltam, és tinédzserfejjel igen nagy élményként éltem meg, hogy egy, a föld valamennyi pontján ismert és elismert emberrel kezet foghatok. Ipari iskolába jártam, és a haverokkal úgy döntöttünk, hogy lógunk egy napot. Hallottuk ugyanis, hogy épp a városban jár a királynő és a herceg.

Láttuk a nagy tömeget, de ez nem szegte kedvünket. Előretolakodtunk, közvetlenül a kordonig hatoltunk" - idézte fel a Borsnak Zsolt.

Annak különösen örült, hogy néhány szót is tudtak egymással váltani.

Életre szóló emlék Zsoltnak, hogy találkozhatott Fülöp herceggel Forrás: AFP

"Azt kérdezte egy tolmács segítségével, hogy milyenek a magyarországi tévéműsorok. Zavaromban azt sem tudtam, mit feleljek, de megoldottam a feladatot"

- mondta büszkén Zsolt, akit nagyon meglepett, hogy Fülöp herceg a választ is megvárta.

"Őszintén elmondtam, melyik a kedvenc sorozatom. Hetekig, hónapokig kiváltságosnak éreztem magamat. Akkoriban sokan kértek, hogy meséljem el, milyen ember is a herceg" - árulta el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.