A személyre szabott mandala nemcsak csodaszép, hanem a lelkedet is gyógyítja

Forrás: Csontos Mariann -
interjú gyógyítás színezés magazin mandala
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mandalák nem csak gyönyörűek, hanem gyógyítanak is, főleg azok, melyeket kifejezetten nekünk címezve készülnek el. Csontos Mariann "használható" mandalákat készít, olyanokat, amelyek nem csak szépek, de egyéni életünkre is hatással vannak. Vele beszélgettem arról, milyen fokozatai vannak a mandala színezésnek és hogyan zajlik, ha személyre szabott mandalát szeretnénk magunknak készíttetni.

Miben más egy mandala színező, mint egy sima színező?

Csontos Mariann olyan mandalákat készít, amelyek nem csak szépek, de egyéni életünkre is hatással vannak Forrás: Csontos Mariann

Hogyan kell saját magamnak mandalát festeni?

Ha én dekorációnak szeretnék egy mandalát, mi alapján érdemes kiválasztani?

Amikor azért foglalkoztatnak a mandalák, mert szeretnéd egy olyan tárggyal dekorálni a lakásodat, amely egyúttal segít téged és a családodat, akkor jó választás egy mandala. Persze hatékonyságát tekintve ennek is szintjei vannak. Választhatsz mandalát ízlés szerint, akár a lakáshoz igazodva, ami oda illik, ami tetszik. Ez lehet egy nyomat, poszter vagy egy tehetséges alkotó által festett mandala.

De választhatsz tudatosan is mandalát éppúgy, mint a színezőknél: ha tudod, mik a kihívásaid, és ezek megoldását milyen szimbólumok, színek támogatják a legjobban.

Ha olyan tárggyal szeretnéd dekorálni a lakásodat, amely egyúttal segít téged és a családodat, akkor jó választás egy mandala Forrás: Csontos Mariann

Van-e lehetőség arra, hogy valaki kifejezetten nekem fessen egy mandalát? Hogyan zajlik ez?

Milyen elakadásokban segíthet leginkább a mandala?

A személyre szabott mandala nemcsak csodaszép, hanem a lelkedet is gyógyítja Forrás: Csontos Mariann

Van-e bármilyen beleszólásom, milyen legyen a mandala vagy abszolút az inga és SVT alapján készül el?

Valójában nem nagyon. Egyszer olyan férfinak rendeltek tőlem mandalát, aki amolyan bagolymániás, akkor kértem engedély bagoly motívumra és kaptam. Néha fura, aszimmetrikus megoldásokra kapok instrukciót, akkor szoktam alkudozni, hogy hadd legyen mandalásabb, művészileg „elfogadhatóbb", néha kapok engedélyt, néha nem. De emiatt nem kell aggódni, lassan 150 lesz az eddig elkészített személyes mandaláim száma és csak egyszer volt, hogy a kék helyett jobban tetszett volna a lila a megrendelőnek.

Inkább az a jellemző, hogy nagyon is a magukénak érzik az emberek a mandalájukat, sőt, olyan is volt, hogy az elkészült mandala színei tökéletesen egyeztek a család nappalijában már meglévő festményének színeivel

A lakás mely részére érdemes a leginkább rakni a mandalát?

Ahol a legtöbbet tartózkodunk, vagy – ha családi mandala -, akkor ahol legtöbbet együtt vagyunk. Mondjuk ha valaki egész nap távol van és csak aludni jár haza, akkor a hálószobába érdemes kirakni a mandalát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.