Menyasszony a kötél végén, csirkesétáltatás és sírgödörben fekvés - Elképesztő fotókon az ultraortodox zsidó rituálék

fotó ortodox egyház Yaakov Naumi ultraortodox fotóriporter ortodox zsidó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy fotóriporter, aki egy ultraortodox izraeli zsidó otthonban nőtt fel, képsorozatokban tárta fel a külvilág számára közösségének érdekes programjait, szertartásait és szokásait.

A 32 éves Naumi, akit az izraeli Bnei Brak városában neveltek fel, és egy ultraortodox iskolában tanult, elismerte, hogy a rituálék némelyike, ha kívülálló szemével nézzük, enyhén szólva furcsának tűnik. Fotósorozatának épp az a lényege, hogy megértsük, mi áll ezeknek a rituáléknak a hátterében - írja a Daily Mail.

A sorozat egyik legszembetűnőbb képe egy rabbi, amely egy esküvőn táncolja a „mikva" táncot. A rabbi egy kötelet tart a kezében, melynek a másik végén a menyasszony van. A szertartás még a vőlegény apja és testvérei táncolnak körülötte. Ez azért fontos, hogy a menyasszony és a vőlegény ne kerüljenek kapcsolatba egymással, mivel a zsidó szent Tórában követik azt a tanítást, amely szerint tilos megérinteni egy olyan nőt, akivel még nem házasok.

Egy másik érdekes fotón azt látjuk, hogy egy férfi élve fekszik egy nyitott sírban, ugyanis azt gondolja, ez meghosszabbítja majd az életét.

Különleges az a kép is, melyen egy zsidó nő csirkét sétáltat egy kötéldarabbal. A rituálé szerint ezután a feje fölé lendíti a csirkét, így az elmúlt év összes bűnét átadja az állatnak.

Ezen az impresszív fotón ortodox zsidók százai kígyóznak Jeruzsálemben egy táncban, hogy tiltakozzanak a kormány javaslata ellen, amely kötelezővé teszi a közösség katonai szolgálatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.