Szívszorító: Ma lenne 73 éves Cserháti Zsuzsa, fia így emlékszik rá

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
depresszió Cserháti Zsuzsa emlékezés születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cserháti Zsuzsa egy fantasztikusan tehetséges énekesnő volt, aki feláldozta anyaságát és házasságát is a karrierje oltárján. 

Szirtes Krisztián, Cserháti Zsuzsa fia szeretettel emlékszik édesanyjára, bár életük nem a klasszikus módon alakult. Krisztián még csak 4 éves volt, amikor szülei elváltak és a bíróság édesapjának ítélte.

- mesélte a Blikknek a férfi, aki 14 évesen veszítette el a rákbetegséggel küzdő édesapját, 27 évesen pedig holtan találta az édesanyját az otthonában.

Budapest, 1999. november 2. Cserháti Zsuzsa énekesnő. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Bár az énekesnő cukor- és pajzsmirigybetegségben szenvedett és sokat szorongott, depressziós volt, nem volt előjele a hirtelen bekövetkezett gyomorvérzésének, mely 55 évesen a halálát okozta. Bár Cserháti Zsuzsa eleinte sikeres volt, a szocialista rendszer egyetlen lemezkiadójának feje több mint tizenöt évre száműzte a piacról, Krisztián tudomása szerint személyes bosszú miatt.

- mesélte szomorúan a férfi, aki sajnálja, hogy édesanyja nem ismerhette meg unokáit, mert biztos abban, hogy csodás nagymamájuk lett volna.

Gálvölgyi János is szoros barátságot ápolt a csodálatos hangú énekesnővel, de elmondása szerint bár ő is megpróbálta, Cserháti Zsuzsát nem lehetett megmenteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.