Megszületett az ítélet Balázs Klári és Korda György plágiumügyében: így döntött a bíróság

Korda György Balázs Klári bíróság per plágium
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még áprilisban röppent fel a hír, hogy egy izraeli zeneszerző plágiummal vádolja Korda Györgyöt és Balázs Klárit. Állítása szerint a „Találd ki gyorsan a gondolatom" című legendás sláger tőle származik és ötvenmillió forintot követelt a zenész házaspártól. 

Balázs Klárit és Korda Györgyöt 37 év után azzal vádolta meg egy Henry Bratter nevű izraeli zeneszerző, hogy a „Találd ki gyorsan a gondolatom" című sláger dallamai tőle származnak és a házaspár jogtalanul használta az elmúlt évtizedekben. Balázs Kláriék teljesen ledöbbentek, ugyanis ők sosem állították, hogy ők szerezték volna a dal dallamát. Kértek engedélyt a Szerzői Jogvédő Hivatalon keresztül a feldolgozáshoz, de az sajnos nem érkezett meg. Amikor a zeneszerző előkerült, peren kívül felajánlottak neki egy összeget, de ő sokkal több pénzt követelt tőlük.

Korda György és Balázs Klári megkönnyebbültek, hogy a bíróság nekik adott igazat. TV2

Végül első- és másodfokon is elutasították Henry Bratter keresetét és mindössze annyi pénzt ítélt meg, amennyit Klárikáék peren kívül is fizettek volna neki.

- nyilatkozta Balázs Klári a Borsnak, akit megnyugvással tölt el, hogy a bíróság nekik adott igazat. A „Találd ki gyorsan a gondolatom" című slágert viszont soha többé nem fogják a rajongóknak elénekelni, így ők az ügy legnagyobb vesztesei.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.