Nyolcévesen megy egyetemre az orosz Alisza, de apja szerint már így is késő

Forrás: 123rf.com -
Oroszország diploma orosz egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nyolcéves orosz kislány, Alisza Tyepljakova sikeres érettségi vizsgát tett, és felvették a Lomonoszov Egyetem pszichológia szakára, apja mégis kissé elégedetlen.

A kislány apja, Jevgenyij Tyepljakov igencsak büszke lehet Aliszára, vagyis lehetne, ugyanis amit ő véghezvitt nyolcévesen, az cseppet sem mindennapi. Ehelyett apja elégedetlenségének adott hangot, amikor az Ötös csatornának nyilatkozott, szerinte ugyanis

egy évet így is elvesztegettek,mert az iskola nem adta ki időben a lányának a bizonyítványt, de majd behozzák a lemaradást.

A férfi korábban a Lenta.ru híroldalnak azt mondta, hogy nem érdekli, mit gondolnak róluk, lányának ugyanis felsőoktatási képzést kell kapnia. A család már be is fizette Alisza tandíját, és abban bíznak, a nyolcéves lányka beilleszkedésével sem lesz probléma. Ha nem lenne elég önmagában az, hogy az orosz zsenigyerek nyolcévesen kezdi az egyetemet, eláruljuk, hogy

a tervek szerint Alisza az ötéves képzést két év alatt fogja elvégezni, így legkésőbb 11 éves korára diplomát szerez.

Képünk illusztráció. Forrás: 123rf.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.