Ahogy mi is megírtuk, november 30-án tragikus hirtelenséggel, 76 éves korában elhunyt Magyarország első tinisztárja, Ambrus Kyri.

Ambrus Kyri halála teljesen ledöbbentette a magyar sztárvilágot: Korda György rosszul lett, amikor megtudta a rossz hírt, de Zalatnay Cilit is nagyon megviselte egykori barátnője halála. A magyar táncdalénekesnő évtizedek óta élt az újpesti házában a nyilvánosságtól teljesen elszigetelten, az ápolóján kívül senkivel sem tartotta a kapcsolatot. Ő erősítette meg, hogy Ambrus Kyri magányosan hunyt el otthonában - írja a Bors

Ambrus Kyri magányosan hunyt el otthonában.Forrás: Shutterstock

Az énekesnő 1987-ben vonult vissza. Édesapja agyvérzést kapott, a kórházból hazatérve Kyrinél lakott és haláláig az énekesnő gondozta. Mivel nem merte egyedül hagyni, inkább megkímélte magát az izgalmaktól és csak neki szentelte az életének ezt a szakaszát. De más oka is volt annak, hogy kerülte a nyilvánosságot.

Ez egy korhoz kötött szakma. Nem akartam szánalmassá válni. Látom a korombéli kollégáimon, hogy foggal-körömmel ragaszkodnak az énekléshez. Én nem akartam így járni, és nem bántam meg, hogy visszavonultam"

- nyilatkozta Ambrus Kyri 2015-ben.