Azt gondoljuk, hogy a kannibalizmus már a múlté, de ez egyáltalán nincs így. Még mindig vannak eldugott törzsek a világban, akik fogyasztanak emberhúst, de a modern országokban is előfordulnak extrém esetek.

Pápua Új-Guinea

Pápua Új-Guinea a világ azon országai közé tartozik, ahol állítólag a mai napig fennmaradt a kannibalizmus. A korowai törzs tagjai ugyanis úgy vélik, hogy ha egy ember felett átvette a hatalmat egy démon, akkor kötelességük megölni és megenni. Azt beszélik, hogy ezt a gyakorlatot a mai napig alkalmazzák, de sokak szerint az egész csak egy marketingfogás, hogy érdekesebbnek tűnjenek a turisták szemében. Érdekesség, hogy a korowai törzs tagjai 1974-ben találkoztak először fehér emberekkel, amikor is a nyugati tudósok egy csoportja expedíciót indított a környéken. Egészen addig azt sem tudták, hogy létezik ember a törzsükön kívül, és néhányuk valószínűleg a mai napig nem látott még fehér embert.

A korowai törzs tagjai úgy vélik, hogy ha egy ember felett átvette a hatalmat egy démon, akkor kötelességük megölni és megenniForrás: AFP

A Gangesz folyó, India

Indiában a holttesteket gyakran elhamvasztják, majd a szent Gangesz folyóba szórják, vannak azonban holttestek, melyeket hamvasztás nélkül dobnak a folyóba. Az Aghori, az indiai szerzetesek szektája állítólag összegyűjti ezeket a maradványokat, és spirituális megvilágosodásukra használják fel őket. A mindössze 20 tagot számláló törzs elfogyasztja a holttesteket, emberi koponyatálakból isznak, és testüket leégett emberi maradványokkal borítják. Az aghori törzs az aszkézisben hisz, abban az életstílusban, amelyben az ember megfosztja magát az érzéki örömöktől, és inkább spirituális célok elérését választja. Az aghorik nem gyakorolják a bálványimádást, ehelyett a meditációra, valamint az alkohol és a marihuána kombinációjára hagyatkoznak a nagyobb koncentráció elérése érdekében.

Helyi lakosok holtesteket helyeznek a Gangesz folyóbaForrás: AFP/Chandan Khanna

Nuku Hiva, Francia Polinézia

2011-ben Stefan Ramin német turista eltűnt egy hagyományos kecskevadászat során a francia polinéziai Nuku Hivában. A maradványait később egy tábortűz közelében találták meg, és úgy vélik, hogy Henri Haiti, aki az idegenvezetője volt, feldarabolta, megette, majd a maradványait elégette a tűzben. A parázsban csontok, köztük állcsont, fogak és megolvadt fém is voltak – vélhetően tömések. A 40 éves férfi világ körüli úton volt barátnőjével, amikor szeptember 16-án lehorgonyoztak a polinéz sziget partjainál. A férfi kecskevadászatra indult Haitivel – a sziget hatóságainál regisztrált idegenvezetővel –, azonban soha többé nem tért vissza. A rendőrség szerint Haiti visszament a hajóhoz, hogy megpróbálja a dzsungelbe csalni a férfi barátnőjét is, azt állítva, hogy párja balesetet szenvedett. A nő azonban gyanakvó volt, és nem volt hajlandó vele menni. Haiti végül szexuálisan bántalmazta és egy fához kötözte.

Henri HaitiForrás: gq.com

Rotenburg, Németország

Világhírűvé vált a német kannibál, Armin Meiwes, akit 2002-ben tartóztattak le Bernd Brandes megölése és elfogyasztása miatt. A két férfi az interneten ismerte meg egymást, miután Bernd Brandes egy hirdetésben ajánlotta fel, hogy valaki élve megeheti. Armin Meiwes komolyan vette kérését. Először szeretkeztek egymással, majd miután Bernd bevett több altatót és megivott fél üveg snapszot: a kannibál levágta a férfiasságát, megsütötte és együtt elfogyasztották. Majd megölte a férfit, feldarabolta és tíz hónapon át rendszeresen evett belőle. Később gyilkosság miatt letartóztatták, mivel a kannibalizmus nem bűncselekmény Németországban.

Armin MeiwesForrás: AFP/Thomas Lohnes

Miami, Florida

Egy őrült, meztelen férfit lőttek le a rendőrök Miamiban 2012-ben, mert nem volt hajlandó abbahagyni áldozata arcának megevését. Rudy Eugene azzal vádolta meg a hajléktalan Ronaldo Poppot, hogy ellopta a Bibliáját. Eszméletlenre verte a férfit, levette Poppo nadrágját, és leharapta Poppo arcának nagy részét a szakálla felett. A férfit egy életre megnyomorította, mindkét szemére megvakult és súlyos arcsérüléseket szenvedett.

Rudy EugeneForrás: MIAMI-DADE COUNTY MEDICAL EXAMINER