Szerdán töltötte be 35. életévét Kozák Danuta hatszoros olimpiai bajnok, ez pedig azt jelenti, hogy mostantól jogosult az olimpiai életjáradékra, ami esetében 2,9 millió forint havonta.

Kozák Danuta a legtöbb olimpiai arannyal rendelkező magyar sportolónő. A kövekező hónaptól kapja az elképesztő sikerek után járó életjáradékát, ami pontosan havi 2.905.920 forint.

Kozák Danuta 35. születésnapjtól kapja az olimpiai érmek után járó életjáradékotForrás: https://www.instagram.com/kajakkenusport/

Az olimpia dobogósok életük végéig részesülnek az életjáradékban. Egy aranyéremért járó életjáradék az előző évi bruttó átlagkeresetnek felel meg, ami jelenleg havi 403 600 forint, míg az ezüstért ennek a hetven százaléka (282.520 Ft), a bronzért az ötven százaléka jár (201.800 Ft) - írja a Blikk. Danutának tehát az aranyat hatszorosan számolják, és ehhez jön még a pekingi ezüstérme és a tokiói bronzérme után járó összeg.

Danutánál magasabb életjáradékot csak a 101 éves Keleti Ágnes kap, ő öt olimpiai arannyal, három ezüsttel és két bronzéremmel büszkélkedhet, az ő "fizetése" tehát meghaladja a 3 millió forintot.