35 éves lett Kozák Danuta, mostantól kapja többmilliós életjáradékát

életjáradék Kozák Danuta olimpikon kajak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán töltötte be 35. életévét Kozák Danuta hatszoros olimpiai bajnok, ez pedig azt jelenti, hogy mostantól jogosult az olimpiai életjáradékra, ami esetében 2,9 millió forint havonta.

Kozák Danuta a legtöbb olimpiai arannyal rendelkező magyar sportolónő. A kövekező hónaptól kapja az elképesztő sikerek után járó életjáradékát, ami pontosan havi 2.905.920 forint.

Kozák Danuta 35. születésnapjtól kapja az olimpiai érmek után járó életjáradékot Forrás: https://www.instagram.com/kajakkenusport/

Az olimpia dobogósok életük végéig részesülnek az életjáradékban. Egy aranyéremért járó életjáradék az előző évi bruttó átlagkeresetnek felel meg, ami jelenleg havi 403 600 forint, míg az ezüstért ennek a hetven százaléka (282.520 Ft), a bronzért az ötven százaléka jár (201.800 Ft) - írja a Blikk. Danutának tehát az aranyat hatszorosan számolják, és ehhez jön még a pekingi ezüstérme és a tokiói bronzérme után járó összeg.

Danutánál magasabb életjáradékot csak a 101 éves Keleti Ágnes kap, ő öt olimpiai arannyal, három ezüsttel és két bronzéremmel büszkélkedhet, az ő "fizetése" tehát meghaladja a 3 millió forintot.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.