Szuper dolog az ambíció, de hol marad az ALÁZAT?!

kibeszélő munka beképzeltség alázat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Valósítsd meg az álmaidat, legyél sikeres!" Kikerülhetetlenül ömlik ránk a motiváció, mert most erről szól minden. Na, de vajon mi hiányzik a képletből?

"Minden reggel újult erővel telve ugorj ki az ágyból, megállíthatatlan lendülettel vesd bele magad az újabb feladatokba! Hiszen te egy csodálatos és különleges ember vagy, aki bármire képes. Csörtess és törtess a céljaid felé! De nehogy körbenézz, bocsánatot pláne ne kérj, ha valakinek a lábára léptél, vagy valakit ellöktél - hiszen, aki az utadban áll, az nem a barátod..."

Úgy bezsongatott mindenkit ez a motivációs maszlag, hogy már a hegy lábánál is a csúcson érzik magukat. B.......nak arra, hogymég csak zöldfülű kisinasok és leugatják a tapasztaltabbat, amiért az tanácsot próbál adni.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/imtmphoto/Imtmphoto

"Csak pozitív gondolatok!"

Ki kell zárni minden negativitást! És hát ugye a kritika is az. Mert neked aztán senki ne mondja meg, hogy mit hogyan csinálj! Hiszen te egy kib.........tt nagy tehetség vagy, egy igazi kincs! Aki ezt nem veszi észre, az egy korlátolt barom. És ugye, aki nem képes látni a saját szemétől, az hogy veszi a bátorságot, hogy téged kioktasson?

Viszont azt nem árt, ha tudod, hogy még akkor is, ha tényleg te lennél a következő Messiás - mert olyan elképesztő képességeid vannak -, nem ugorhatod át az utat, ami elvisz odáig. Hiszen hiába vagy te k...... jó az ágyban, akkor sem hagyhatod ki az ismerkedést, az udvarlást, az előjátékot, és nem vetheted rá magad egyből a kiszemeltedre, hogy jól kielégítsd! Vagyis megteheted, de azt nemi erőszaknak hívják...

És pont ilyen öntelten akarják sokan megerőszakolni a világot: izomból a többiek fölé emelni magukat. Nagyon sok emberből kiveszett az alázat. A tisztelet a másik iránt és a munkájuk iránt. Természetesnek veszik azt, hogy jár nekik a lehetőség, és nem hálásak azért, hogy bizonyíthatnak, hogy támogatást kapnak, hogy járhatnak azon az úton, amin szeretnének.

Ezért néha tarts kicsit önvizsgálatot még mielőtt kinyitod a szádat! Bizonyítottál te már eleget? Vagy te olyan magasságban, hogy senki véleményére ne kelljen adnod? Egyáltalán, van olyan magaslat, ahova eljutva már mindenkit lesz...hatsz?

Nem azt mondom, hogy ne legyél magabiztos, kitartó és hagyd, hogy eltérítsenek. De szerénynek lenni nem gyengeség, tisztelni a másikat nem megalázkodás, elfogadni, hogy van még mit tanulni pedig nem hülyeség. Esendőnek maradni még a csúcs felé törve is emberi dolog. És így, ha olykor megcsúsznál, talán azt is remélheted, hogy majd segítő kezet nyújtanak neked. De ezt csak kiérdemelni lehet, kikövetelni nem!

Nyitókép: Getty images

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.