Hihetetlen: ezt árulja el rólad a pupillád mérete

Forrás: Shutterstock -
képzelőerő pupilla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy egyszerű teszttel megállapítható, hogy mekkora a képzelőerővel rendelkezel, csupán a pupillád méretét kell megfigyelni hozzá.

Ki gondolta volna, hogy az arcunkra van írva, mekkora képzelőerővel rendelkezünk? Pedig a tudomány rájött, hogy csupán a pupilla méretéből meg lehet állapítani.

szemgolyó pupilla Roska Botond rangos orvosi díjat vett át: visszaadhatja a vakok látását Forrás: Shutterstock

Egy 2021-es kutatás azt mutatta ki, hogy azon kifejezéseink hatására, amik valamilyen képet hívnak elő a képzeletünkben (például "addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér"), kitágul a pupillánk. Ez alól egyedül azok az emberek képeznek kivételt, akik afantáziával élnek, tehát azok, akik képtelenek képeket alkotni a fejükben. Náluk a pupilla mérete változatlan marad.

A szemünk kinézete emellett árulkodhat magas vérnyomásról, cukorbetegségről, ízületi gyulladásról, de szívbetegségről is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.