Légy szuperhidratált ősszel is, és ints búcsút örökre a száraz bőrnek!

Forrás: Shutterstock -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem árulunk el nagy titkot azzal, milyen fontos, hogy rendszeresen ápoljuk a bőrünket, azt viszont kevesen tudják, melyik bőrtípusra, milyen összetételű testápolót érdemes választani. Cikkünkkel többek között ebben nyújtunk segítséget.

Ősszel különösen fontos, hogy erősítsük immunrendszerünket, és ebbe nemcsak a vitaminok bevitele, de a bőrápolás is beletartozik. Bár a forró nyár után jól esik a hűvösebb időjárás, a bőr nem igazán szereti a hidegebb évszakokkal járó körülményeket, például a fűtés miatti száraz levegőt, vagy a változó páratartalmat.

Forrás: Shutterstock

Épp ezért, ősszel érdemes még jobban odafigyelned bőröd egészségére, és arra, hogy amellett, hogy helyrehozod a nyári napsütés okozta károkat, felkészítsd a télre is.

Sokat segíthetsz magadon azzal, hogy elegendő folyadékot iszol, rengeteg zöldséget, gyümölcsöt fogyasztasz, esetleg vitaminokat szedsz, de talán az egyik legfontosabb, hogy hidratálod, és táplálod a bőröd. Természetes folyamat, hogy a hűvösebb idő beköszöntével a bőr elkezd szép lassan szárazabbá válni, így nem szabad megfeledkezni a hidratálásról és táplálásról. Érdemes a nyári krémeket tartalmasabbra cserélni. Olyan készítményt válassz, amely regenerálja, és védi a bőr szerkezetét.

A szintetikus krémekkel szemben jobb, ha natúrkozmetikumot választasz, előbbi ugyanis elvonja a vizet a bőrből, ami ezáltal könnyebben kiszárad. Ha száraz a bőröd, a legjobb, ha olyan krémet keresel, aminek az összetevői között van valamilyen olaj, C-vitamin, argán, esetleg gránátalmamag.

A natúrkozmetikumok

Manapság egyre népszerűbbek a natúrkozmetikumok, amik olyan készítmények, melyek előállításához kizárólag természetes eredetű alapanyagokat használnak, és teljesen mentesek a káros szintetikus kémiai anyagoktól.

Forrás: Getty Images/EyeEm/TORWAISTUDIO/Torwaiphoto

A natúrkozmetikumok főbb alapanyagai közé tartoznak a hidegen sajtolt, teljes értékű növényi olajok vagy vajak, illetve a gyógynövény kivonatok. A hagyományos kozmetikumokkal szemben ezekben a készítményekben nem találhatóak az emberi szervezetre káros anyagok, például káros szulfátok vagy parabén típusú tartósítószerek, ezért is töretlen a népszerűségük. Sőt, ezeknek a színét és illatát is természetes alapanyagok adják.

Emellett a natúrkozmetikumok kevésbé szennyezik a környezetet, nem tömítik el a bőr pórusait, segítik a bőr természetes megújulását, sőt, az ökológiai lábnyomuk is kisebb.

Ezeknek a készítményeknek a „titka" a szakértelem, és az, hogy a természetes alapanyagok tökéletes összhangban legyenek vegyítve. Hatásuk sokkal inkább a szakmai háttérben, mint a természetes alapanyagokban rejlik.

Forrás: Shutterstock

Vegán kozmetikumok

Ha egy kozmetikai termék „vegán" jelöléssel van ellátva, biztos lehetsz abban, hogy sem állati összetevőt, sem állatokból nyert összetevőt nem tartalmaz, így nincs bennük például zselatin, kollagén, méz, tej, vagy méhviasz. Sok esetben ez a kifejezés azt is jelenti, hogy a termékeket állatokon nem tesztelték, ám ez nem mindig igaz, utóbbira sokkal inkább használják a cruelty-free kifejezést.

Elterjedt a vegán formula kifejezés is, ezt általában akkor használják, ha egy kozmetikum mindkét feltételnek megfelel, tehát állatkísérlet-mentes, és nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt.
Sokan szívesebben választanak vegán natúrkozmetikumokat, ám egy valamire érdemes odafigyelni. A jó arc-és testápolók amellett, hogy lágyítják és hidratálják a száraz bőrt, vitaminokban gazdagok, és magas antioxidáns tartalmuknak köszönhetően lassítják a bőr öregedését.

Amennyiben szeretné, ezen a linken megrendelheti!

Forrás: multivitamin.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.