Megérkezett a Huawei legfényesebben ragyogó csillaga: A Huawei nova 10-et teszteltük

Forrás: Life.hu -
Huawei PR cikk Huawei nova 10 telefon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stílusos, elegáns, utópisztikus – így lehet a leginkább jellemezni a Huawei legújabb készülékét, amelynek megjelenésével egy újabb csúcskategóriás telefon került a piacra.

Azzal nem mondunk újat, hogy a Huawei kiemelkedő minőségű telefonokat dob folyamatosan piacra, ez szerencsére most sem történt másként. A Huawei nova 10 egy ultravékony, esztétikus kialakítású készülék, amely azonnal belopta magát a szívünkbe. Ami rögtön szembeötlő az a telefon mérete: nagyon jó érzés kézbe venni, ami annak köszönhető, hogy az előző generációhoz képest a telefon vastagsága 6,88 mm-re csökkent, alsó kerete 17%-kal vékonyabb, amely nem csak szó szerint jelent könnyedséget, hanem a videónézés során is extra széles látószöget biztosít. Emellett pedig több mint 1 milliárd egyedi és természetes színt képes megjeleníteni, tökéletesen visszatükrözve azt, amit magunk körül látunk.

A kamerasziget a telefon egyik legfeltűnőbb része, az arany szegélyes Star Orbit Ring egészen a Naprendszerig repít minket, a belső és külső gyűrűk kialakítása a bolygó és a csillagpálya hangulatát idézik. A Star Orbit Ring fényes csillogása nemcsak a készülék dizájnját emeli, hanem azt a fényt, azt a színvilágot is reprodukálja, amit a való életben látunk. A Huawei RYYB színszűrővel felszerelt 50 MP-es RYYB Ultra Vision kamerája ugyanis 40%-kal több fényt enged be, mint a hagyományos RGGB lencsék, amelynek hála a telefonnal egészen bámulatos képeket készíthetünk, akár még éjszaka, gyenge fényviszonyokban is.

A hátlapi kamerába épített követő fókusznak köszönhetően a készülékkel készített felvételek hűen tükrözik a valóságot, bárhová is megyünk, automatikusan követ minket videózáskor, még akkor is, ha egy pillanatra eltűnünk a képből, majd aztán újra előkerülünk. A 2 cm széles látószögű makró módban olyannyira tiszta és éles felvételeket rögzíthetünk, amelyre más készülék aligha képes.

Forrás: Life.hu

A készülék hátlapjának kialakítása rendkívül kedvező, a telefont kezünkbe véve sima matt felülettel találkozunk, amelyen még az ujjlenyomatok sem fognak ki.

Az egyedi dizájn mellett a Huawei nova 10 egyik legnagyobb újdonsága a nem kevesebb mint 60 megapixeles szelfikamera. A 4K ultraszéles előlapi videó segítségével nem kell többet félnünk a torz felvételektől, ugyanis természeti tájakról is lélegzetelállító fotókat készíthetünk. A fejlett arcfelismerési és háttérelmosó algoritmusoknak köszönhetően videózás közben pedig olyan természetes elmosódási hatást hozhatunk létre, amely hűen tükrözi azt, ahogy a világot valójában észleljük.

A készülék mellett a dobozban lapul egy 66 W-os gyorstöltő, amellyel alig egy óra alatt száz százalékra tölthetjük a nova 10 akkumulátorát. Ez azt jelenti, hogy akár munkába indulás előtt, a reggeli készülődés ideje is elég arra, hogy nemcsak magunkat, hanem a telefonunkat is felkészítsük az előttünk álló napra.

A telefon két színben kapható: a fiatalos, kissé futurisztikus kialakítás kedvelőinek ideális választás a csillagezüst, a komolyabb, letisztultabb, elegánsabb vonal képviselőinek a csillagfekete szín lesz a befutó.

Forrás: Life.hu

Ha valaki azt gondolná, hogy a Huawei eszközein nem, vagy csak komoly erőfeszítés árán futnak Google appok, akkor az nagyon téved: a

nova 10 nagyszerű bizonyíték arra, hogy a Huawei eszközön minden szinten készen állnak a kedvenc Google appjaink használatára.

Először is érdemes megemlíteni a Huawei saját, AppGallery nevű alkalmazásboltját és az ebbe integrált univerzális Petal Search keresőszolgáltatást. Utóbbi abban segít, hogy ha az AppGallery saját kínálatában nem elérhető egy adott alkalmazás, a kereső megtalálja nekünk az APK kiterjesztésű telepítő fájlját, majd biztonságos forrásból, víruskeresés mellett letölti és telepíti az eszközre és a frissítésekre is figyelmeztet. Ezekkel viszonylag könnyen elérhetők a Meta szolgáltatásai (Facebook, Instagram, WhatsApp), továbbá olyan közönségkedvencek is, mint a Microsoft OneDrive és Teams, vagy épp a Zoom, a MÁV applikációja vagy több online bankfelület is.

Ezzel párhuzamosan egy ideje olyan alkalmazás is elérhető az AppGallery kínálatában, amelynek segítségével kifejezetten a Google szolgáltatásait érhetjük el. A Gspace nevű app nevében nem véletlen a G betű: egy olyan telepítőfelületről van ugyanis szó, amelyen keresztül elérhetjük a Google legtöbb népszerű alkalmazását.

Forrás: life.hu

A Gspace elindításakor ikonok segítségével is megtalálhatjuk kedvenc appjainkat, ezek után automatikusan telepíti számunkra az alkalmazást, aminek az ikonját akár közvetlenül a nyitóképernyőre is rögzíthetjük, és könnyedén futtathatjuk. Ráadásul az így elindított appok a Gmailtől a Google Térképen át a YouTube-ig egyaránt kezelik a Google fiókunkat, tehát szinte pontosan ugyanúgy használhatjuk őket, mint bármilyen más telefonon vagy egyéb eszközön. Így bármilyen célpontba elvezet minket a Térkép vagy a Waze, kezeli az előzményeinket a YouTube és így tovább.

Összességében elmondható, hogy a Huawei nova 10 egy különleges vizuális élményt nyújtó, páratlan kialakítású, a piacon egyedülállóan extra gyors töltést biztosító készülék, amely a felhasználójának garantáltan nem fog csalódást okozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.