Rendőrségi figyelmeztetés: nem kötelező beengedni a számlálóbiztost

Forrás: MTI/Balázs Attila -
népszámlálás 2022 számlálóbiztos kötelező rendőrség népszámlálás figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nem sikerült online kitöltenie a népszámlálási kérdőívet, akkor október 20. és november 20. között számlálóbiztosok fogják felkeresni az otthonában. 

A rendőrség ennek kapcsán arra figyelmezteti a lakosságot, hogy "nem kell beengedniük a számlálóbiztost az ingatlanjaikba, mert az interjú az utcán, vagy a lépcsőházban, illetve egyéb közösségi helyiségben is lebonyolítható".

Október 19-ig lehetett kitölteni online a népszámlálási kérdőívet Forrás: MTI/Balázs Attila

"Ne feledjék! A népszámlálás során a számlálóbiztosok a személyes irataikat nem kérik, ők viszont hitelt érdemlően, az okmányaikkal tudják igazolni magukat. Van számlálóbiztosi igazolványuk, amelyen szerepel a nevük és az azonosítószámuk, azonban kérésre fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) is igazolják számlálói jogosultságukat.

Annak érdekében, hogy ne váljanak trükkös lopás, vagy csalás áldozatává, legyenek körültekintőek. Kérhetnek tájékoztatást a számlálóbiztosról a Központi Statisztikai Hivatal ingyenesen hívható 06-80/080-143 számán. Itt a cím megadása után a telefonos operátor megkeresi a címhez rendelt számlálóbiztost, és megadja a nevét, igazolványszámát" - írja a Police.hu.

Amennyiben minden elővigyázatosság ellenére is csalók áldozatává váltak, hívják a 112-t.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.