Elhunyt a világ legpiszkosabb embere, aki 60 évig nem fürdött meg

Forrás: Shutterstock -
halál piszkos férfi fürdés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
94 éves korában meghalt Amou Haji, akit a világ legpiszkosabb emberének tartottak Iránban. A férfit halála előtt néhány hónappal fürdették meg 60 év után először a falu emberei.

Amou Haji hatvan éven keresztül egyszer sem volt hajlandó megfürödni, amit azzal magyarázott, hogy félt attól, hogy rosszul lesz a víztől, magától a fürdéstől.

Végül a faluban, ahol élt, néhány lakónak sikerült rábeszélni őt arra, hogy megfürödjön. Így halála előtt pár hónappal hosszú idő után megtisztította magát a sok piszoktól.

Amou Hajinak voltak más félelmei is, tartott például a friss ételektől és italoktól is. Ezért a kedvence a rothadt tarajos sül volt. Inni pedig egy rozsdás olajos kannából szokott, mert szerinte úgy volt finom. A dohányzás helyett is fura szokása volt, állati ürüléket szívott egy régi pipából

- írja az RTL.hu.

Életének nagyobb részét egy kis dél-iráni faluban töltötte, Dejgah-ban. Egy földbe ásott lyukban aludt, ezért a helyik építettek neki egy kis nyitott téglakunyhót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.