Ez a férfi a világ legveszélyesebb országait járja: oda megy, ahová senki nem akarna

utazó Afganisztán Szíria Irak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit Ben Frier szándékosan olyan úticélokat választ, ahová más nem szívesen tenné be a lábát.

A brit utazónak az a küldetése, hogy felkeresse a világ legveszélyesebb országait, köztük Afganisztánt, Szíriát és Irakot. Az utazások alatt szerzett élményeit pedig megosztja a világgal a már 180 ezer feliratkozóval rendelkező YouTube-csatornáján.

Frier 2016 óta utazik aktívan. Először Délkelet-Ázsiát és Ausztráliát fedezte fel, 2018 óta pedig "főállású" utazó, és mára egyre szokatlanabb úticélokat választ.

"Szerettem volna látni, milyen az élet máshol valójában. Az első hely, ami igazán tetszett, Pakisztán volt. Mindenki Indiába megy, de senki nem megy Pakisztánba, mert azt mondják, hogy veszélyes, és rengeteg a terrorista" - idézi a férfit a Nottingham Post. Hozzátette, hogy rájött, valójában a pakisztáni emberek a legkedvesebbek, akikkel valaha találkozott, így a kíváncsiságtól hajtva idén márciusban Szíriába ment, júliusban Irakba, augusztusban Ukrajnába, ezt követően pedig Afganisztánba.

Bár a családja és a barátai ellenezték az afganisztáni utazást, ő nem félt belevágni. Végül azonban mégis élete egyik legijesztőbb élményével gazdagodott.

Ben Frier in Ethiopia with guides. Forrás: Ben Frier / SWNS/Ben Frier / SWNS/Ben Frier / Swns

"Amikor odaértünk, meg kellett látogatnunk a tálib irodákat, mert engedélyre van szükség az afganisztáni utazáshoz. Elég ijesztő volt, több órát voltunk ott, és minden megfordult a fejemben. Az Egyesült Királyság már régóta harcol Afganisztán ellen, szóval bár a legtöbben barátságosak voltak, mindannyiuknak volt fegyverük, és csak bámultak minket."

Ben Frier with the Taliban in Syria. Forrás: Ben Frier / SWNS/Ben Frier / SWNS/Ben Frier / Swns

Hiába az ijesztő élmények, Ben továbbra is tartja magát ahhhoz, hogy az általa meglátogatott országokban a legtöbb ember nagyon barátságos volt, és ezt szeretné megmutatni mindenkinek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.