A magyar származású Petronella Wyatt 17 éves volt, amikor kapcsolatba került a milliárdos médiamágnás lányával, aki Jeffrey Epsteinnek segített kiépíteni a kiskorú szexrabszolgákból álló hálózatát. A dúsgazdag pedofil elleni perről film készült, melynek egyik konzulense lett az egykori tinédzser, Petronella. 

Az 1990-es években történt Petronellával, hogy egy alkalommal csörgött a telefonja - a vonal másik végén Ghislaine Maxwell asszisztens volt, akivel, bár nem voltak barátok, de ismerősök igen. Maxwell és Ghislaine azt akarták tudni, hogy a lány vacsorázna-e egy londoni étteremben Donald Trumppal.

Ghislaine Maxwell, Jeffrey Epstein, Bill Clinton, 1993Forrás: Twitter/Unknown

"Nem szerettem volna magam is az étlapra kerülni, ezért megkérdeztem, kik lesznek még jelen" – meséli Petronella, aki a kérdésére azt a választ kapta, hogy "te és néhány másik lány".

"Ez volt a második alkalom, hogy Ghislaine megpróbált beszervezni. Nem sokkal korábban meghívott egy barátomat és engem Bill Clinton szállodai lakosztályába. A volt amerikai elnök egyedül látogatott Angliába, és nem volt női társasága" - folytatta a lány, aki nem igazán lepődött meg, de mindkét meghívást visszautasította.

Petronella először az 1980-as években, Knightsbridge divatos olasz éttermében találkozott Ghislaine-nel. Robert Maxwell médiamágnás lánya hat évvel volt idősebb nála (ő akkor 17 éves volt). 

Ghislaine apja a milliárdos médiamágnás, Robert Maxwell volt, akit a magyar lány szintén ismert. 

"Ismertem Robert Maxwellt, nagyjából akkoriban találkoztam vele, amikor bemutattak Ghislaine-nek. Apám, a politikus és író Woodrow Wyatt meghívta őt egy vacsorára az otthonunkba. Maxwell akkoriban a Mirror Group Newspapers tulajdonosa volt, és ritkán került le a címlapokról. Anyám, aki magyar volt, nagyon szeretett volna találkozni vele, mert a férfi a volt Csehszlovákia egykor Magyarországhoz tartozó részén született" - mesélte el Petronella, honnan származik kapcsolata a pedofilbortány női főszereplőjével, hozzátéve, hogy bár hideg, téi éjszaka volt, a nagyon magas, egykor jóképű, addigra elhízott, vöröses bőrű férfi erősen izzadt.

Lehajolt, hogy megcsókolja a kezem, és úgy szívta a csuklómat, mintha kígyómarást hatástalanítana. Aztán anyámhoz fordult, és azt mondta: – Milyen szép lányod van.

Ghislaine Maxwell később megismerkedett Jeffrey Epsteinnel, akinek kiskorúakból álló szexrabszolga-hálózatának kiépítésében segített. Rengetegen fordultak meg azokon az eseményeken, melyeken tizenéves, köztük 11 éves kislányok is jelen voltak. Egy-egy ilyen buliban megjelent többek között Bill Gates és Bill Clinton is. Az ügyben gyanúba keveredett András yorki herceg is, de a nevét végül tisztázták, igaz, sokba került ez a néhai II. Erzsébetnek. 

Ghislaine jelenleg 20 éves börtönbüntetését tölti. Megbánásnak semmi jelét nem mutatta, sőt elfogásakor azt sem értette, miért akarják letartóztatni. A börtönben állítólag sokat panaszkodik azért, mert nem lehet fodrásza, és mert zavarja az éjjel is világító neonlámpák fénye - írja a Mirror.