Megint bajban vannak az androidos mobilt használók

Forrás: Shutterstock/BongkarnGraphic -
LG veszély mobiltelefon aláíró kulcs Google Samsung jelszó android
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hackerek szivárogtattak ki úgynevezett platform-aláíró kulcsokat, melyeket több androidos gyártó is használ, azzal a céllal, hogy garantálják, hogy a telefonon futó alkalmazások, illetve az Android rendszer verziója is törvényes.

Az Androidot úgy tervezték, hogy megbízzon minden olyan alkalmazásban, amely ugyanazzal a kulccsal van aláírva, mint maga az operációs rendszer, így, ha valaki megszerez egy ilyen aláírókulcsot, azt arra használhatja, hogy teljes, rendszerszintű engedélyt adjon a rosszindulatú programoknak az érintett eszközön, ezzel pedig az összes készüléken található adat elérhető lehet a támadó számára.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/BongkarnGraphic

A hibának leginkább az LG és a Samsung mobilok vannak kitéve, a Google már értesítette az érintett gyártókat.

Azért nincs minden veszve, mert a Play Store Protect rendszer potenciálisan károsnak minősítheti a kiszivárgott kulcsokkal aláírt alkalmazásokat -írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.