fésülhetetlen haj szindróma gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kelet-Angliában élő kissrác, Sam Barley (9) a különös fésülhetetlenhaj-szindrómával, más néven üveggyapothaj-szindrómával (angol rövidítéssel UHS-sel) született. 

Sam tejfölszőke, száraz és szálkás fürtjeivel szinte lehetetlen megbirkózni, egy szimpla fésüléssel képtelenség kiegyenesíteni azokat. A szindróma jelei már hat hónapos korában megjelentek nála, de csak három évvel ezelőtt született meg a szakszerű diagnózis az orvosnál, miután a nagymamája egy tévéműsorban látott hasonló hajkoronával rendelkező gyerekeket.

Sam mára elfogadta különös tincseit Forrás: mediadrumimages/HelenBarley

A kisfiú családja szeretné felhívni a nyilvánosság figyelmét erre a különleges genetikai rendellenességre, amely bár nem okoz fájdalmat, az érintetteket gyakran megbámulják, sőt, kiközösítik és piszkálják is.

Sam egy időben nem volt hajlandó sapka nélkül kimozdulni otthonából, de mára már elfogadta különleges haját, amely várhatóan a pubertás beindulásakor normalizálódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.