Télből a nyárba - hideg hónapok, meleg úti célok

Forrás: Sotnikov Misha/Shutterstock -
télből nyárba úti cél utazás magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Februárban már mindenkinek tele van a hócipője a hideggel, a sötéttel és úgy általánosságban a téllel. Legszívesebben lerúgnánk a bakancsot, vállfára akasztanánk a kabátot és végre újra élveznénk a nyári napsütés simogató melegét. Nézzük is meg, hol nem repkednek a mínuszok februárban.

Tenerife


Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb tagja, amely az Atlanti-óceán északkeleti részén helyezkedik el és Spanyolország fennhatósága alá tartozik. A februári hőmérséklet átlagosan 20-25 fok között ingadozik, de előfordult már ebben az időszakban 30 fok is, így bátran állíthatjuk, hogy aki a tél elől menekül, az itt enyhülésre lel. Tenerifén mindenki talál magának kedvére való programot, hiszen a homokos strandok mellett hegyeket is láthatunk, sőt még gyógyfürdőket is.

Tenerifen a februári hőmérséklet átlagosan 20-25 fok között ingadozik Forrás: Spanyol Turisztikai Hivatal

Marokkó


Marokkó, azaz hivatalos nevén a Marokkói Királyság szintén az Atlanti-óceán partján fekszik, igaz, a Földközi-tengerrel is határos. Éghajlata igen változó, akad itt a turisták által kedvelt mediterrán partszakasz mellett szubtrópusi és sivatagi régió is, tehát a mínuszoktól nem igazán kell tartania annak, aki ide látogat. Februárban 20-22 fok körüli átlaghőmérséklettel számolhatunk az üdülőövezetekben, ez pont kellemes, ha strandolás helyett inkább felfedeznénk Casablancát és aktív pihenéssel töltenénk az időt.

Marokkó éghajlata igen változó, akad szubtrópusi és sivatagi régió is Forrás: Hemis via AFP/MATTES René / hemis.fr/Mattes Rene / Hemis.Fr

Thaiföld


Thaiföld nem tartozik a közeli úti célok közé, ám, aki igazi nyarat akar a télben, annak bizony meg kell barátkoznia egy hosszabb repülőút gondolatával. Thaiföld, vagy ahogyan hivatalosan nevezik, a Thaiföldi Királyság vízbe nyúló részét keletről a Thai-öböl, nyugatról pedig az Andamán-tenger határolja, így tengerpartja akad bőven, a szigetekről nem is beszélve. Thaiföldön februárban az átlaghőmérséklet 28-33 fok között mozog, így itt már igazán a nyárban érezhetjük magunkat tél végén is.

Aki igazi nyarat akar a télben, annak bizony meg kell barátkoznia egy hosszabb repülőút gondolatával Forrás: Sotnikov Misha/Shutterstock

Dominikai köztársaság


A Dominikai Köztársaság a Karib-tengeren található, és a térség egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Ez nem is véletlen, hiszen Dominikán a hőmérséklet a leghidegebb hónapokban sem esik 20 fok alá, míg a legmelegebben sem nagyon haladja meg a 30-at. Az éghajlata tehát nagyon kellemes, igaz, a csapadékos évszakban – májustól októberig - számolni kell a monszunokkal, sőt hurrikánokkal is. Februárban az átlaghőmérséklet 25-30 fok közé tehető, így ide is bátran utazhatunk, ha igazi nyári hangulatra vágyunk a magyar zimankó kellős közepén.

Dominika a térség egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 David Svestka/Shutterstock. No use without permission./David Svestka

Srí Lanka

– teljes nevén Srí Lanka-i Demokratikus Szocialista Köztársaság - az Indiai-óceán északi részén helyezkedik el, és korábban Ceylonként volt ismert. A szigetország klímája trópusi, így mind az éves átlaghőmérséklet, mind a páratartalom meglehetősen magasnak mondható – igaz, térségenként tapasztalható némi változatosság. A tengerparton átlagosan 27 fokot mérhetünk, míg a hegyekben akár 20 fok köré is süllyedhet a hőmérő higanyszála. Októbertől januárig tart az esős évszak, februárban tehát már nem kell jelentős csapadékra számítani, a hőmérséklet pedig 25 és 30 fok között ingadozik, így itt sem fogunk fázni.

A szigetország klímája trópusi, így mind az éves átlaghőmérséklet, mind a páratartalom meglehetősen magasnak mondható Forrás: AFP/Ishara S. Kodikara

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.