Ilona néni, a hősi halott rendőr édesanyja: "Az emberi szemétség határtalan"

Forrás: Shutterstock -
rendőrgyilkosság gyász megemlékezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 72 esztendős Ilona fájdalomtól megtört szívvel emlékezett hősi halált halt rendőr fiára, Borbély Zoltánra, akit 15 évvel ezelőtt szolgálat közben agyonlőttek.

Ilona sosem felejti el azt a szörnyű éjszakát, amikor a rendőrség vezérkara bejelentette a fia halálát. Az otthonukban Zoltán kitüntetései és fényképei őrzik emlékét, hiánya pedig minden sarokban érezhető.

Borbély Zoltán azon a végzetes napon járőrtársával egy esztergomi házhoz ment intézkedni, ahol egy férfi az anyjával veszekedett. A gyilkos váratlanul és szó nélkül mellbe lőtte a fiatal rendőrt, aki a szívét, tüdejét és nyelőcsövét ért sérülésekbe halt bele. A gyilkost életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték.

Forrás: Shutterstock

Ilona megdöbbenve értesült arról, hogy gyermeke gyilkosának unokaöccse is bűnöző, aki nemrégiben agyonverte idős szomszédját.

Borbély Zoltán családja továbbra is nehezen viseli az édesapa hiányát, a gyermekek félárvaként nőttek fel. Ilona azóta is kapcsolatot tart fia egykori munkatársaival, akik minden évben megemlékeznek róla a tragédia évfordulóján. A tiszteletére rendezett focitorna is hűen tükrözi, milyen mély nyomot hagyott környezetében Zoltán élete és tragikus halála.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.