3+1 ajándékötlet anyák napjára

Forrás: Shutterstock -
anyák napja ajándék tippek-tanácsok magazin
Május első vasárnapja az anyukák (nagymamák, dédik) ünnepe. Ezen a napon az anyaságról emlékezünk meg, sokak fejében pedig ilyenkor az a kérdés is felmerül, hogy vajon mivel ajándékozzuk meg ebből az alkalomból az édesanyákat és a mamákat?

Az anyák napja története egészen az ókorig nyúlik vissza, s bár akkoriban még a tavaszünneppel együtt köszöntötték az édesanyákat, az 1900-as évek elejére szinte a világ összes országában hivatalos, önálló ünneppé nyilvánították az anyák napját. Érdekessége, hogy nem minden országban ugyanakkor ünneplik, viszont mindenhol nagy tisztelet övezi.

Itthon leginkább virággal ésa kicsik kedves versikékkel szokták köszönteni az anyukákat és nagymamákat, de mivel lephetjük meg mi, felnőttek az édesanyánkat?

Virág, csokoládé


Ha felnőttként is szeretnénk kedveskedni az anyukánknak ezen a szép napon, választhatjuk a teljesen klasszikus virág-bonbon kombinációt, hiszen egy szép csokornak vagy cserepes virágnak minden anyuka örül, egy kis édes finomság pedig szintén jól jön a legtöbb háznál. Ráadásul ma már a diétázóknak vagy a különféle ételérzékenységgel küzdőknek sem kell lemondaniuk az utóbbi meglepetésről, hiszen rengeteg „mentes" finomság közül is választhatunk.

Itthon leginkább virággal és a kicsik kedves versikékkel szokták köszönteni az anyukákat és nagymamákat Forrás: Shutterstock

Személyre szabott kedvesség


Ha már az imént a virágokat említettük, akkor személyesebbé tehetjük az anyáknapi-meglepetésünket, ha saját kezűleg dekoráljuk ki például a választott növény cserepét. Használjunk az alkotáshoz krétafestéket és díszítsük a kaspót egy szép idézettel, egy mintával, ami mögöttes üzenetet rejt, de a legcukibb, ha a nagyi ajándékát az unoka kéznyomával csinosítjuk és tesszük egyedivé.

Anyák napi virágcserép Forrás: kreativfestek.hu

Ajándékozz élményt


A meglepetések terén sok esetben eszünkbe sem jut, hogy tárgyak helyett élményt is ajándékozhatunk. Pedig remek ötlet, ha valamilyen közös programot szervezünk – akár anyák napjára is. Legyen szó egy kirándulásról, egy vacsoráról, egy színházi előadásról vagy egy wellness hétvégéről, az együtt eltöltött idő az egyik legértékesebb dolog lehet, amit az anyukáknak és mamáknak adhatunk.

Otthoni wellness


A wellness témánál maradva pedig, melyik anyuka ne örülne egy kis „énidőnek", amelyet csendben, nyugalomban tölthet el – még akkor is, ha imádja a gyerekeit... Nos, ha az otthoni wellness mellett tennénk le a voksunkat, akkor lepjük meg az anyukánkat egy anyák napi, otthoni wellness ajándékcsomaggal, amely garantálja, hogy az ünnepelt testben és lélekben is igazán felfrissüljön.

Tavaszi hangulatú termék fürdéshez és testápoláshoz - 18190 Ft - darab Forrás: lush.com

Bármelyen módon is ünnepeljük az anyák napját, bármivel is lepjük meg a számunkra kedves és fontos anyukákat és mamákat, a legfontosabb, hogy érezzék a szeretetünket. Mindenkinek boldog anyák napját kívánunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.