Edzőtáskák és tornazsákok széles választéka különböző sportokhoz

Forrás: pixabay.com -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan olyan edzőtáskákat és tornazsákokat szeretnének találni, amelyben minden sportruha jól elfér, ugyanakkor stílusos is a munkából az edzőterembe való ingázás során. Nézzen körül alaposan a hazai internetes üzletek folyamatosan változó kínálata között. A klasszikus sport- és szabadtéri márkák, például a Nike vagy a Puma, valamint az innovatív funkciókkal kísérletező friss startup cégek egyre több új terméket kínálnak. Ennek köszönhető, hogy jó minőségű sportkiegészítőkből aligha van hiány a piacon.

Strapabíró tornazsákok

A tornazsákok tekintetében elmondhatjuk, hogy forma és design tekintetében szakított a klasszikus „zsák” megjelenéssel. Erre legjobb példa a magyar online boltokban 6 ezer forintért beszerezhető Tengerészzsák és cipőtartó hordozható füllel sötétkék színben. A különleges táska hossza 51 cm, míg az átmérője 28 cm.

A tornazsákokat a használója tetszés szerint alakíthatja, edzésre, iskolába, vagy akár utazáshoz is kiváló.

Milyen szempontok szerint válasszak tornazsákokat és edzőtáskákat?

Vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy a terméket milyen célból fogja használni, ezért nem árt meghatározni néhány alapvető szempontot.

Típus

Amikor elhangzik a „tornazsákok” divatszó, ez gyakran különféle táskákra utal, beleértve a tényleges edzőtáskákat, a sporttáskákat és még egy edzőtermi hátizsákot is. Ezek mind mai, modern kifejezések, amelyek segítenek megkülönböztetni a tornazsákokat, illetve az edzőtáskákat. A vízi sportokhoz például érdemes vízálló bélésű tornazsákot keresni, míg a konditeremben való edzéshez a táska viszonylag kevés karbantartást igényel.

Forrás: pixabay.com

Anyag

Ahogy a tornazsákok típusa különbözik, a gyártásukhoz használt anyaguk is eltérő. A poliészter, a nylon és a bőr a leggyakrabban alkalmazott anyagok, amelyekről a hozzáértők azt mondják, hogy kiváló minőségűek és tartósak. A poliészter gyakran vízálló és könnyen tisztítható, így a legtöbb sportoló számára könnyű választás. Ezzel szemben a nylon nem annyira vízálló, de észrevehetően könnyű és megfizethető. A bőr, eltekintve a csúcsminőségű megjelenéstől és a tartós felépítéstől, a legdrágább megoldás. Vászonból és vinylből készült tornazsákokat, illetve edzőtáskákat is találhatunk a webshopokban, mindkettő az olcsóbb árspektrumban kapható. Míg a vászon előnye, hogy mosógépben mosható, a vinylről ismert, hogy ellenáll a foltoknak.

Tárhely

A könnyű hozzáférhetőség és a tartós cipzárok miatt a tárolóhely egy másik elem, amely az edzőtáskák és tornazsákok jó minőségét biztosítja. Míg a különböző célokat szolgáló rekeszek sokasága extra, a tornatáskát végső soron az határozza meg, hogy mennyi dolog fér el benne.


Alapszabályként azt mondhatjuk, hogy minél több edzőtermi ruha és kiegészítő van benne, annál nagyobb legyen a termék kapacitása.

Az edzőtáskák közül a Nike Brasilia 60 literes tárólóhelyével, és 64x30x30cm-es kivitelében alig 12 ezer forintért vásárolható meg a közkedvelt internetes boltokban.

A bő és strapabíró Nike Brasilia Duffel minden edzőfelszerelésnek elég helyet nyújt. Az oldalsó rekeszben külön tárolhatjuk a cipőket, a belső és külső zsebek pedig lehetővé teszik, hogy mindent jól rendszerezzünk. A levehető vállpántos táska 65%-ban újrahasznosított poliészter szálakból készült.

Funkcionalitás

A zsinórral ellátott tornazsákok és edzőtáskák a múlté – most már rendelkezniük kell egy zsebbel a technikai kiegészítők számára, külön hellyel a cipők és a ruhák tárolására, valamint a pántokkal, amelyek megkönnyítik a szállítást.

A tornazsákok és edzőtáskák ápolása

A tornazsákok és edzőtáskák megfelelő gondozása saját felelősség, a nap végén csak rajtunk múlik, mennyi ideig bírja a táska. Megvásárolhatjuk a legdrágább edzőtáskát, és néhány hónapon belül kidobhatjuk, ha nem vigyázunk rá kellőképpen. Minél tartósabbak és kevesebb karbantartást igényelnek az edzőtáskák, annál könnyebb lesz vigyázni rájuk. Ideális esetben időnként töröljük le nedves ruhával és fertőtlenítőszerrel, hogy hosszabb távon is használhassuk.

Ha az anyaga engedi, a táskáját havonta egyszer, vagy háromhavonta beteheti a mosógépbe, attól függően, hogy milyen gyakran veszi igénybe.

Az edzőtáskák és tornazsákok sokoldalú kínálatából a fenti jellemzők alapján válasszon kedvére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.