Arnold Schwarzenegger apja náci tisztviselő volt - a színész rettenetes gyerekkoráról vallott

Forrás: APA-PictureDesk via AFP/Starpix / picturedesk.com/Starpix -
Arnold Schwarzenegger neveltetés apa Gustav Schwarzenegger dokusorozat
Az Arnold címen futó Netflix-dokusorozatban árulta el Schwarzenegger, hogy apja, Gustav Schwarzenegger zsarnok volt, aki mentális betegségekkel küzdött, így testvérével nem tudták kiszámítani, hogy a kedves vagy a kegyetlen apával állnak éppen szemben. 

Az Ausztriában nevelkedett Schwarzenegger őszintén mesél neveltetéséről a róla készült dokusorozatban, melyben ezen kívül magánéletébe, színészi, politikusi és testépítő karrierjének részleteibe is beavatja a nézőket.

Ausztria a II. világháború után a megtört emberek országa volt Arnold Schwarzenegger szerint, és az apja is rengeteget szenvedett:

Arnold Schwarzenegger Forrás: APA-PictureDesk via AFP/Starpix / picturedesk.com/Starpix

"Három napig egy romba dőlt épület törmelékei alatt feküdt, ráadásul elvesztették a háborút. Mind depressziósan mentek haza" - idézi a színészt a New York Post.

Arnold Schwarzenegger szerint apja, Gustav skizofrén lehetett, állítása szerint ő és testvére sosem tudták, hogy apjuk kedves énjét vagy a részeg alteregóját kapják majd. Gyerekként „ki kellett érdemelniük a reggelit", és „egymás ellen kellett versenyezniük".

„Hajnali háromkor ordibált, felébredtünk, a szívünk hevesen dobogott, mert tudtuk, hogy ez azt jelenti, hogy bármikor megütheti anyámat vagy megőrülhet. Szóval volt ez a furcsa erőszak volt" - idézi fel a sztár a gyerekkorát.

A Terminátor úgy gondolja, hogy testvére alkoholizmusa és korai halála, melyet ittas vezetés okozott, szintén a neveltetésüknek köszönhető:

"Az otthoni brutalitás, a verések, amiket néha kaptunk a szüleinktől – mindezt szerintem nem tudta elviselni. Természeténél fogva sokkal gyengédebb ember volt" - osztotta meg gondolatait a világsztár, aki úgy gondolja, ez a fajta erőszakos nevelés őt inkább megszilárdította, keményebbé tette.

"Nietzschének igaza volt: ami nem öl meg, az megerősít" - mondta a Schwarzenegger a sorozatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.