Megszólalt a férfi, aki a gyöngyöstarjáni villámárvíz miatt riasztotta a katasztrófavédelmet

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/facebook -
villámárvíz Spisák Róbert Gyöngyöstarján segítség
Egy hete él életvitelszerűen Gyöngyöstarján családjával az a férfi, akitől segítséget kért az az ember, akinek társát elsodorta a víz a településen fellépő villámárvízben. Spisák Róbert értesítette a katasztrófavédelmet is. Neki szerencséje volt, a házában csak kisebb kár keletlezett. 

Csütörtök délután hirtelen fellépő villámárvízvolt Gyöngyöstarjánon. Az első, aki lement a patak mellé, és akihez odament egy férfi, hogy segítséget kérjen tőle, amiért elsodorta a társát a víz, Spisák Róbert volt.

Villámárvíz, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/facebook

A férfi elmondta, hogy annyira gyorsan zajlott le az eset, hogy mire 10 perc múlva a tűzoltók kiértek, a patak már vissza is vonult.

A férfit, akit a víz elsodort, már nem tudták megmenteni.

"A pincerendszer, amibe a víz besodorta a férfit, nagyon összetett, közel 500 méter hosszú. Búvárszolgálatot kellett a helyszínre riasztani, ők sajnos háromórás megfeszített munka után találták meg a férfit, akin már nem tudtak segíteni a mentősök" - mondta el Róbert, és megemlítette, hogy egy másik embert is magával ragadott a vízfolyam.

Róbert elmondta, hogy mivel ő domboldalon lakik, ezért családját nem érintette súlyosan a villámárvíz, de elmondása szerint rengetegen szenvedtek el nagyobb anyagi és erkölcsi kárt.

"Volt olyan, akinek az ablakon keresztül kellett menekülnie" - mondta el a Reggeli című műsorban, hozzátéve, hogy az idősek sem emlékeznek, hogy valaha lett volna Gyöngyöstarjánon ilyen mértékű villámárvíz.

A település összefogott, de várják a külső segítséget is - aki tud és szerene segíteni, az önkormányzatnál jelentkezzen, kérte Spisák Róbert a műsor vendégeként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.