"Tanítani majdnem annyira jó, mint színpadon állni" - Gimnáziumi tanárként dolgozik a Barátok közt színésznője

Forrás: Fem3 -
Barátok közt tanár Csomor Csilla karrier
Csomor Csilla egykor a Barátok közt Zsuzsáját alakította, ám gimnáziumi tanítványainak erről emléke sincs. Ők ugyanis még nem is éltek, amikor a magyar szappanopera még minden este látható volt az egyik kereskedelmi csatornán. 

A Palikék világa by Manna Hová tűnt? című műsorában a színésznő arról beszélt, hogy ugyan nem főállásban, hanem a színházi szerepei mellett, de tanít, mégpedig egy művészeti gimnáziumban 9-12. osztályosokat, és a felnőttképzésben is színészmesterséget.

Csomor Csilla Forrás: Fem3

Kilenc évig volt a Barátok közt Berényi Zsuzsája, akinek a képernyő a fontos, annak a szempontjából valóban eltűnt, de valójában korántsem. Színházi szerepei mellett más tevékenységet is folytati, de még mindig a szakmájában dolgozik a színésznő, aki emellett tanít is, egyáltalán nem pályaelhagyó..

"Ezt a szeletét is ki akarom próbálni az életnek. Annál is inkább, mert nagyon régi vágyam volt, hogy az oktatásban valamilyen módon szerepet vállaljak. Nekem nagyon jó tanáraim voltak, és azt a szakmaiságot, amit én képviselek, úgy érzem, nagyon szívesen átadnám a fiataloknak. Nyilvánvalóan nem matematikát oktatok, hanem színészmesterséget, előadóművészeti alapismereteket – minden olyan hozzám közel álló tantárgyat, amiket át tudok adni" - magyarázta el Csilla, aki fontosnak tartota elmondani, hogy nem pedagógus, hanem művész-tanár, aki körülbelül 60 gyereket tanít nappali tagozaton és felnőttképzésben 40 felnőttet oktat színészmesterségre.

A színésznő, aki részmunkaidőben tanít, azt is elmondta, hogy a felnőttek tudják, ki ő, a gyerekek viszont még meg sem születtek, amikor ő Berényi Zsuzsa volt.

"A gyerekektől nagyon sokat tanulok, viszont a felnőttek nagyon hálásak, nagyon szeretnek. Ugye van itt egy generációs különbség: ezek a gyerekek 14–18 évesek, a felnőttek korban inkább hozzám vannak közel. Ők ismerik az én szakmaiságomat, a múltamat, a televíziót, a színházat, mindent, és ők is művészpályán vannak: zenészek, énekesek, táncosok. Ők tudják, hogy én honnan jöttem, hol tartok, mi vagyok. Bennük sokkal nagyobb az elfogadás, mint a gyerekekben, akik még meg sem születtek akkor, amikor én képernyőn voltam. Napi szinten meg kell a figyelmükért küzdeni" - magyarázta a színésznő, aki úgy gondolja, hogy az oktatásban az egyik nagy feladat számára, hogy nincs a tantárgyához tankönyv, maga keresi, kutatja és állítja össze a tananyagot.

Tanárként Csomor Csillának számos kihívással kell megküzdenie, de mint mondja:

"Tanítani majdnem annyira jó, mint színpadon állni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.