Szokások, amelyekkel az utastársaid idegeire mész a vonaton

Forrás: Shutterstock -
utastárs vonatút jármű vonat
Ha szeretnénk, hogy kellemesen teljes a vonatutunk, és másokat sem szeretnénk az őrületbe kergetni, akkor az alábbi szabályokra figyeljünk oda. 

Várjuk meg, amíg az utasok leszállnak

Ez nemcsak a vonatra, de a legtöbb tömegközlekedési eszközre érvényes: ne nyomuljuk fel a járműre, mielőtt az utasok leszálltak volna. Arra is figyeljünk, hogy ne verjünk gyökeret az ajtó közelében, haladjunk beljebb, hogy mások is kényelmesen felszállhassanak.

Ne beszéljünk hangosan

Az életünk eseményei nem tartoznak másra, ezért ha tehetjük, ne a tömegközlekedési eszközökön beszéljük ki, főleg ne hangosan. Telefonálni sem illendő kihangosítva, zárjuk rövidre a beszélgetéseinket és inkább használájuk a kommunikáció írott formáját olyan helyeken, ahol rajtunk kívül mások is utaznak.

Viseljünk fej- vagy fülhallgatót

Nem biztos, hogy mindenki számára élvezetes az a zene vagy videó, amit nézni szeretnénk, ezért ilyenkor mindig ragaszkodjunk a fej- vagy fülhallgató viseléséhez.

Forrás: Shutterstock

Ne foglaljunk el több/más helyet

A csomagunkat az erre a célra kialakított tárolóba helyezzük el a fejünk felett, ne pedig a melletünk lévő ülésen, és ne is tegyük fel a lábunkat az ülésekre. Arra is figyeljünk, amennyiben helyjegyes vonaton utazunk, hogy a számunkra kijelölt helyre üljünk le.

Ne tartsuk szóval az utastársunkat

Tartsuk tiszteletben, ha valaki nem akar beszélgetni. Ha a mellettünk ülő nem tűnik egyértelműen érdeklődőnek, hagyjuk nyugodtan utazni.

Ehetünk, de ne csomagoljunk túlságosan szagos ételt

Egy hosszabb utazás során természetes, ha megéhezik az ember, de figyeljünk oda arra, hogy milyen étellel készülünk az útra. Hagyjuk a túlságosan szagos ételeket, és maradjunk az egyszerű szendvicseknél. Ne fogyasszunk olyan különösen allergén nassolnivalókat sem, mint a mogyoró, hiszen nem tudhatjuk, ül-e a közelünkben olyan, aki allergiás.

Ne hatoljunk mások személyes terébe

Mindig ügyeljünk arra, hogy elegendő helyet hagyunk a mellettünk ülő utasnak. Ne foglaljuk el az ő karfáját, ne lógjon át a kabátunk vagy a táskánk a másik ülésére - írja a Huffpost.

Nem kell a duma! 10 helyzet, amikor a legnagyobb illetlenség okostelefont használni

Az okostelefonok ma már a mindennapi életünk elengedhetetlen részei. A "kis számítógépek" segítségével, amelyek egész nap a zsebünkben, kezünkben vannak, kinyílt számunkra a világ, ám ez nem jelenti azt, hogy bármilyen szituációban használhatjuk ezeket. Vannak helyzetek, amikor egyáltalán nem illik nyomkodni az okoseszközünket, nézzük, melyek ezek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.