Az igazán finom körözött titka a tökéletes fűszerezés

Forrás: Shutterstock/Noirchocolate -
körözött recept tárkony illóolajak
Ahány körözött, annyiféle. Minden magyar család tarsolyában akad egy recept, amit elővehet, ha már unja a szokásos reggeli ételeket. Ám van egy fűszer, amire talán még nem is gondoltál, miközben a körözöttedet keverted, pedig ettől lesz csak igazán telt az ízvilága.  

Noha az eredeti körözött juhtúróból készült, ma már a legtöbben inkább a jóval kedvezőbb árú tehéntúrót részesítik előnyben. A fűszerezés is változatos, ahány ház, annyi szokás. A köménymag karakteres íze van, akinek bejön, mások inkább kihagyják, de van egy fűszer, amire sokan nem is gondolnak, pedig igazán gazdag és telt ízvilágot kölcsönöz ennek az egyszerű, de nagyszerű "túrókrémnek". Ez pedig a tárkony.

Ahány körözött, annyiféle recept Forrás: Shutterstock/Noirchocolate

Ha szeretnél egy isteni finom tárkonyos, köményes körözöttet kóstolni, a Ripost oldalán találod hozzá a receptet. Garantáltan nem fogsz csalódni!

Milyen növény a tárkony?

Az akár másfél méteres magasságot is elérő évelő növény bokrosan fejkődik, így elég belőle 1-2 tövet elültetni, mindig lesz, amikor szükségünk van rá. A tárkonynak több változata van, fajtafüggő a benne találtható illóolajak, csersavak, keserű anyagok aránya.

A legjobb frissen használni, mert szárításkor sokat veszít aromájából. Kiváló fűszere a báránynak, szárnyasoknak, de ragukhoz, salátákhoz, fűszervaj készítéséhez is felhasználhatjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.