Halottnak nyilvánítottak egy nőt, a krematóriumban vették észre, hogy még lélegzik

Forrás: 123rf.com -
halál krematórium hullazsák beteg kórház
Egy 90 éves brazil nő azzal került a címlapokra, hogy visszatért a halálból. Az orvosok halottnak nyilvánították, de órákkal később élve találták rá, egy hullazsákban. 

Norma Silveira da Silva még lélegzett, amikor egy rémült krematóriumi dolgozó rábukkant a holttestére. Bőre még meleg volt, de nehezen kapott levegőt. Élt, annak ellenére, hogy november 25-én este 23:40-kor a Sao Jose Regionális Kórházban, Nagy-Florianopolisban halottnak nyilvánították.

Illusztráció Forrás: 123rf.com

Normát visszavitték a kórházba, de órákkal később meghalt.

A nyomozók most azt vizsgálják, hogyan véthetett ekkora hibát a kórház – bár Norma szerettei nem elégednek meg ennyivel.

Egyik rokona, aki ápolónőként dolgozik, elárulta, hogy Norma családja azt tervezi, hogy bepereli a kórházat. Azt is elmondta, hogy az idős asszony halotti anyakönyvi kivonatán fertőzés szerepelt a halál okaként, és arról is beszélt, hogy a holttestet még azelőtt a krematóriumba küldték, hogy a családtagok láthatták volna. Egy éber krematóriumi dolgozó vette csak észre, hogy Norma valójában életben van.

Amikor a dolgozó kinyitotta a zsákot, Norma nagyon gyengén lélegzett. Mivel már nem volt eszméleténél, nem tudott segítséget kérni.

Egyelőre nem tudni, hogy a hullazsákba töltött idő szerepet játszott-e a halálában. A brazil hatóságok teljes körű vizsglatot végeznek. Santa Catarina állam Regionális Orvostudományi Tanácsa kijelentette, hogy a helyzet tisztázása után megteszik a megfelelő lépéseket — írja az Unilad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.