Így lehet elegáns, hangulatos, békés a karácsonyod

Forrás: Shutterstock -
karácsony ünnepi hangulat család dekoráció
Stílus, ízlés, hagyomány, társaság és még sok más határozza meg, ki, milyen asztalhoz ül le szenteste. Ezúttal az elegancia hívőinek adunk terítési tippeket. 

Ha szeretnéd, hogy a szenteste elegáns legyen, akkor kezdd az ünnepi asztallal. A szabály egyszerű – csak a legjobbal elégedj meg! A karácsonyi asztal hagyományos színekkel, a kecses formákkal, a karácsonyi motívumos porcelánnal és a csillogó kristálypoharakkal kap egyedi, ünnepi hangulatot.. Íme néhány tanács a Bonami szakértőitől, hogy a te terítéked is modern stílusban, elegáns kiegészítőkkel és dekorációkkal ragyogjon.

Rendhagyó ünnepi díszítés

Bár a fehér porcelánnal soha nem nyúlhatsz mellé, ne félj kísérletezni. A motívumokkal díszitett étkészletek nemcsak feltűnő alakjukkal, de színükkel is vonzóvá tehetik az asztal megjelenését. A piros szín az étvágy gerjesztése mellett az asztalon ünnepi hangulatot teremt. Ha kiegészíted a piros árnylatokat fehér vagy sötétzöld kiegészítőkkel, szellősebb benyomást kelthetsz — írja a Lakáskultúra, ahol még több tippet találsz arra, hogyan díszítsd az ünnepi asztalt.

Ha szeretnéd, hogy a szenteste elegáns legyen, akkor kezdd az ünnepi asztallal Forrás: Bonami

Így varázsolj ünnepi hangulatot az otthonodba

Nem mindig érkezik könnyen a hangulat, bármennyire is szeretjük az ünnepet és hiába ömlik ránk a karácsony minden formában, van, hogy kicsit többre van szükségünk ahhoz, hogy lelkesedni tudjunk.

Ehhez is adunk tippeket, a hangulatos fürdőtől, a karácsony jellemző illatain át, a saját készítésű otthoni dekorációk elkészítéséig számos módon készíthetjük fel a testünket-lelkünket a szeretet ünnepére.

Mindannyian békés, csendes karácsonyra vágyunk

A lényeg, hogy ne stresszeld túl, merd olyanná tenni az ünnepet, amilyennek te szeretnéd, ahogy te élvezed. Ha kicsi és meghitt, a szűk családdal, akkor úgy. A rokonság, barátok megvárnak. Ha gyermekeid vannak, bátran igazítsd az ő igényeikhez az ünnepet. Nem kell a nagy felhajtás, az órákig tartó vacsora, drága ajándékok.

A legfontosabb, hogy ti jól érezzétek magatokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.