5 étel, ami segít csökkenteni a koleszterinszintet

Forrás / Instagram / tanja_7_3 -
fokhagyma curry rossz koleszterin kása étrend
A kásától a curryig: téli kedvencek, amelyek kordában tarthatják a koleszterinszintedet. 

A magas koleszterinszint gyakran a rossz étrend következménye, ám Dr. Szunnita Patel orvos szerint néhány változtatással rendezheted ezt a problémát. A szakember 5 étel/ital fogyasztását hangsúlyozza, és azt állítja, ezeknek koleszterinszint-csökkentő hatásuk van.

1. Kása

A zabkása az zab oldható rosttartalmának köszönhetően segíthet a rossz koleszterin csökkentésében. Az orvos elmagyarázta, hogy az oldható rostok az emésztőrendszerben kötődnek a koleszterinhez, és segítik annak eltávolítását a szervezetből.

A diófélék tele vannak telítetlen zsírokkal, valamint növényi szterolokkal, amelyek egyaránt hozzájárulhatnak a koleszterinszint csökkentéséhez.

A zabkása segíthet normalizálni a koleszterinszintünket. Forrás / Instagram / tanja_7_3

2. Sült hal

"A lazac vagy a makréla szintén jótékony hatásúak. Ezek a halak omega-3 zsírsavakban gazdagok, amelyekről kimutatták, hogy csökkentik a trigliceridszintet és ezzel a szívbetegségek kockázatát" – magyarázta az orvos.

3. Fűszerek

Ősi csodaszer a fokhagyma Forrás: Shutterstock

4. Zöld tea

Egyes tanulmányok arra utalnak, hogy a zöld teában található antioxidánsok segíthetnek csökkenteni a rossz koleszterinszintet – ismerteti Dr. Patel.

5. Curry

Az orvos arról is beszélt, hogy különösen jótékony hatású lehet a curry, főleg ha hüvelyesekkel, babbal, borsóval, lencsével fogyasztjuk.

A csicseriborsó curryvel ideális párosítás. Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.