E.ON Komfort Klíma: hogy ne fázzunk rá a fűtésre

Shutterstock -
E.ON fűtés klíma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A klíma berendezéssel való fűtés a mai, modern készülékekkel nem csak kényelmes, de hatékony módja lehet az otthoni fűtőrendszer kiegészítésének, adott esetben kiváltásának. A minél nagyobb energiahatékonyság elérése érdekében azonban fontos, hogy tudatosan használjuk a berendezést.

A mai modern, inverteres klíma berendezések hűtésre és fűtésre egyaránt használhatók mivel lényegében hőszivattyúként működnek. Ez amellett, hogy okos és gazdaságos energiafelhasználást jelent, környezettudatos választás is egyben, ha a fűtésről van szó.

Koppintással fűteni

Az E.ON Komfort Klíma berendezések interneten keresztül is vezérelhetőek, így bármilyen okoseszközről, bárhonnan bekapcsolható és beállítható a hőmérséklet, ellenőrizhető a hőfok. De távolról állítható a befújás mértéke és iránya is. A klímás fűtéssel ráadásul energiát is spórolhatunk, hiszen az épület fokozatosan melegszik, a fűtési rendszernek pedig nem kell hirtelen hatalmas hőmérsékletemelkedést kezelnie. A megfelelő hőmérséklet tehát könnyedén szabályozható, illetve más megoldásokhoz képest kifejezetten gyorsan melegíti fel a helyiségeket mivel közvetlenül a szoba levegőjét melegíti föl

Jelszó az energiahatékonyság

Az E.ON egyik célja az energiahatékonyság növelése, az energia okos felhasználása, ezért kizárólag A+ és A++ besorolású készülékeket forgalmaz. A folyamatosan változó energiaárak miatt és a környezet védelme érdekében fontos hangsúlyozni, hogy a felhasználók nagyon sokat tehetnek ezen célokért. A klímák esetében például a célnak megfelelő eszköz kiválasztásával és szakszerű használatával.

Shutterstock

Ezekkel a berendezésekkel különböző méretű helyiségeket lehet fűteni egészen 80 négyzetméterig. Nem mindegy azonban, hogy adott teljesítményű klíma berendezés mekkora területű helyiségbe, szobába hová és milyen módon kerül elhelyezésre. Ha ezeket rosszul választják meg, a rendszer hatékonysága is csökkenhet. Ebben azonban az E.ON szakemberei segítséget nyújtanak az érdeklődőknek, sőt, online is elérhető a cég tanácsadó felülete.

Enyhe teleken önmagában is hatékony lehet

Az E.ON Komfort Klíma egyes berendezéseinek népszerű funkciója a temperálás, ami nem hagyja 10 Celsius-fok alá süllyedni a hőmérsékletet az ingatlanban, így például nyaralókban sem, ahol télen keveset tartózkodnak.

A hazai időjárási viszonyok kedvezőek a klímás fűtéshez, hiszen a telek nálunk az utóbbi időszakban viszonylag enyhének számítanak. A mai készülékek ilyen feltételek mellett akár teljes értékű fűtésre, akár a meglévő rendszer kiegészítésére is remekül használhatók. Extrém hideg esetén, leginkább akkor, amikor hirtelen sokat csökken a hőmérséklet, kizárólag klímát használni azonban nem költséghatékony mert a klímaberendezések hatékonysága csökken, ilyenkor csak kiegészítő fűtésre javasolt.

Az optimális használathoz fontos az épület megfelelő szigetelése, a jó minőségű nyílászárók és a tudatos fogyasztó.

Ezeken kívül még érdemes a klíma kültéri egységének elhelyezhetőségéről is tájékozódni a hatályos jogszabályokban, valamint a településkép-védelmi rendeletekben, illetve társasházak esetén a társasház szervezeti működési szabályzatában.

A fűtésre is használt klíma berendezéseket évente kétszer, tavasszal és ősszel érdemes tisztítani és karban tartani, a hosszú élettartam és az energiatakarékos működés érdekében.

Szeretne többet megtudni a hűtő-fűtő klímáinkról? Kattintson erre a linkre, és ismerje meg a korszerű klíma berendezések előnyeit!

Advertisement

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.