Harc a zsírpárnák ellen: falánkok elintézhetik egy zsírleszívással?

zsírleszívás plasztikai sebészet fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 42 éves angol nő, Joanne Allen egészen érdekes és kényelmes módszerrel tünteti el túlsúlyát évről évre: ahelyett, hogy diétázna vagy sportolna, évente zsírleszívást végeztet, mégpedig hazánkban, mivel itt jóval olcsóbb a kezelés. Ráadásul ezen környezete meg sem lepődik igazán, ahogy azon sem, hogy már gyermekeknek is elérhető a beavatkozás.

Diéta helyett zsírleszívás bárhol, bármikor

Joanne imád jókat enni, mint a legtöbb túlsúlyos társa. Neki azonban egészsége vagy szépsége érdekében esze ágában sincs lemondani a habzsolásról - állítása szerint inkább meghal, minthogy ne ehessen a kedvenc csokijából. Ezért aztán évente Budapestre repül, hogy az orvosok megszabadítsák a zsírpárnáitól, és még az sem zavarja, hogy erre eddig több mint hatmillió forintot költött.

Thinkstock
Thinkstock

Az első ilyen beavatkozásra akkor került sor, amikor esküvője előtt rádöbbent, hogy eléggé meghízott. Úgy vélte, sem ideje, sem ereje a diétázáshoz, úgyhogy gyorsan fogott másfél millió forintnyi fontot, és elrohant a kezelésre. Pár órával később, tele zúzódásokkal ugyan, de karcsún mehetett haza szervezni a lagzit. Ez a könnyen jött fogyás annyira megtetszett neki, hogy jó szokásként megtartotta azóta is.

Erre szüksége is volt, mert a házassága után ismét elhízott, s a túlsúlytól olyan önbizalomhiánya lett, hogy férje is elhagyta. Diétázni ekkor sem volt ereje, de a karcsúság hozta boldogságot nagyon is hiányolta, így ismét zsírleszívásra ment - ezúttal Magyarországra, ahol feszességüket vesztett melleit is megigazították. Joanne boldogan jött haza első budapesti - szerinte olcsó - kezeléséről, és nagy örömmel mesélte, hogy azt ehet, amit csak akar, és mégis karcsú marad. A jövőben is ragaszkodik az évi kiruccanásaihoz, mert a műtétek nélkül saját bevallása szerint boldogtalan lenne és hatalmas. Így pedig, ha észreveszi, hogy meghízott, csak felemeli a telefont és időpontot kér.

Zsírleszívás egy 7 éves kislánynak?

Angliában és Amerikában annyira elterjedt és megszokott már a zsírleszívás, hogy egyesek már gyermekeiket is befizetik rá. Persze sokkal gyorsabb eredménnyel jár, mint egy alapos fogyókúra, de veszélyes is lehet, főleg egy gyermek szervezetére.

Northfoto
Northfoto

Sarah Burge és kislánya

Ezzel persze nem ért egyet Poppy anyukája, Sarah Burge, aki szerint a tökéletes karácsonyi ajándék a zsírleszívásos kezelés, hiszen imádott kislánya is ezt kérte a Jézuskától. Az édesanya plasztikai műtét függő, így valószínű, hogy a kislány csak anyukáját szeretné utánozni. De míg mások ilyenkor a magas sarkú cipőket csenik el, addig Poppy a műtőasztalra vágyik - pedig a súlya teljesen normális. Édesanyja szerint ő csupán elősegíti lánya jövőbeli boldogulását, és csak kívánságait teljesíti. Mikor Poppy mellnagyobbításra szóló kuponért könyörgött, akkor azt kapott születésnapjára - szerencsére majd csak tíz év múlva használhatja fel legálisan. S míg más szülők a gyerek továbbtanulására tartalékolnak, Sarah szerint ő lánya jövőjét könnyíti meg a műtétekre szóló kuponokkal. A beavatkozások esetleges egészségügyi veszélyei pedig egyáltalán nem érdeklik.

A zsírleszívás veszélyei

Az, hogy a zsírleszívás egyre elterjedtebb eljárás, még korántsem jelenti, hogy veszélytelen - a fogyókúra helyettesítésére pedig egyáltalán nem alkalmas. Ráadásul a bőr rugalmasságától függően egy bizonyos kor után már nem végezhető el komoly mellékhatások nélkül. S bár úgy tűnik, csupán egy rutineljárásról van szó, a valóságban másfél órás műtétet jelent, sokszor altatással, sebekkel és hetekig hordott speciális szorító ruhákkal. A varratszedés idejéig is otthoni pihenést és lábadozást javasolnak az orvosok a szövődmények elkerülése érdekében. Keringési rendellenességek, visszerek vagy mélyvénás trombózis fokozott kockázata esetén jó érzésű orvos el sem végzi a zsírleszívást. Mindezek nélkül is kockázatos beavatkozás, ahogy minden, pláne altatásban végzett műtét: begyulladhat a seb, vagy szokatlan vérzés léphet fel, de heg is maradhat a kezelt területen, és nem véletlenül kell regenerálódni hagyni a szervezetet a beavatkozás után.

Thinkstock
Thinkstock

Az életmódváltás hoz csak tartós eredményt

Annak ellenére, hogy nagyon jól hangzik önuralommal töltött hetek és hónapok helyett gyorsan, sebész segítségével megszabadulni a túlsúlytól, ez nem lehetséges. Egyrészt a zsírleszívástól nem lehet fogyni: egyszerre csak pár liter zsírt távolítanak el a célterületekről a beavatkozás során, így jóval könnyebb senki sem lesz tőle. Másrészt szobrászkodásként sem lehet alkalmazni, hiszen semmilyen zsírleszívás nem csinál túlsúlyos nőből nádszálkarcsú bombázót. Azt csak a komolyan vett életmódváltással, a sporttal és a megfelelő diétával tudjuk elérni. Időigényesebb, és meg kell tanulni uralkodni magunkon, de hosszú távon csak ez vezet eredményre.


Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!








Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.