Sikertörténet - Niki: "A fiúk sem néztek meg 110 kilósan"

diéta sikertörténet egészség túlsúly fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mind az emberek visszajelzései, mind pedig egészségének megőrzése közrejátszott abban, hogy Nikolett felismerte, súlya nem gyarapodhat tovább. Baj volt a szívritmusával is, így a 18 éves lánynak valóban tennie kellett valamit. 45 kilóval könnyebben mostanra egészségesebb és csinosabb, mint valaha.

"Nagyon féltettem az egészségemet, ugyanis egy vizsgálat során kiderült, baj van a szívritmusommal. Tudtam, hogy csinálnom kell valamit, így szinte azonnali elhatározásra jutottam" - kezdte történetét Niki.

A fiatal lány egyik napról a másikra váltott életmódot. Elhagyott minden szénhidrátot, és csak fehér húst fogyasztott. Rengeteg zöldséget, gyümölcsöt és joghurtot evett. Nikinek sikerült tartania azt is, amibe a legtöbb diétázó rendszeresen belebukik, hogy valóban nem evett este 6 óra után.

Forrás: Fábián Nikolett
Forrás: Fábián Nikolett


ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hue-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet,
és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.



"Ha meg is éheztem, csakis egy almát ettem meg. Megtanultam, hogy az agy nem tesz különbséget éhség és szomjúság között. Ezért ha megéheztem, előbb megittam fél liter vizet és csak akkor ettem, ha ezt követően sem csökkent az éhségérzetem. A másik dolog, amire tudatosan figyeltem, hogy ne álljak rá minden nap a mérlegre. Elég ugyanis egy héten egyszer, és akkor is csak reggel, felkelés után" - tanácsolja Niki, aki korábban több fogyási kísérletbe is belebukott.

"A fogyókúra elkezdése utáni harmadik nap volt a legnehezebb. Általában mindenki itt adja fel, nekem azonban erősnek kellett maradnom. Napi négy liter vizet ittam meg és nagy hangsúlyt fektettem a mozgásra is, mert tudtam, hogy a diétám csakis így működhet. Kiskoromtól kezdve sportoltam, így csak intenzívebben folytattam az edzéseket. Régóta kosarazom, focizom és atletizálok is, ezeket természetesen a fogyókúrát követően sem adtam fel. Nem vettem igénybe segítséget az átalakulás során, nem volt személyi edzőm sem. Dietetikus támogatására sem támaszkodtam, magam állítottam össze változatos, egészséges étrendemet" - meséli Niki, aki összesen 45 kilótól szabadult meg.

Elhatározását családja, barátai és kollégiumi szobatársai is végig támogatták, segítették ezen a kőkemény kitartást és akaraterőt követelő úton. "Mivel a többiek rendesen ettek, anyának számomra külön kellett főznie. Ezzel nagyon sokat segített nekem" - teszi hozzá Niki. "Ahogy telt az idő és egyre több kiló ment le, annál könnyebb volt tovább csinálni. Voltak nagyon nehéz pillanatok, de mindenkinek meg akartam mutatni, hogy igenis képes vagyok rá."

Niki nemcsak az egészsége és a szíve miatt döntött úgy, hogy valóban eljött a változás ideje. A lányt sok kellemetlenség érte, a fiúk sem igazán nézték meg, esetenként ki is csúfolták. A most 65 kilós lány teljes mértékben elégedett az eredménnyel, de tudja, hogy továbbra is oda kell figyelnie az étkezésére és a mozgásra. Ha ugyanis elengedi magát, a nehezen leadott kilók rögtön visszaugranak.

"Ezek után is mindig kell majd tartanom egy olyan hetet, amikor minimálisra csökkentem a kalóriabevitelt, és akkor visszaáll a normális súlyom. Továbbra is törekszem arra, hogy eleget mozogjak, és mindig megválogatom, hogy mit eszem."



Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.