csokoládé Buday Péter webszakács turmix omlett
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha már elkezdtük, akkor miért fejeznénk be? Újabb reggeli variációk Buday Pétertől. Így már nem csak ebédelhetnek vagy vacsorázhatnak otthoni éttermükben, hanem egy csodálatos reggelit is összeüthetnek bármikor, percek alatt. A receptek 4 főre vannak megadva.

Mandulás csokiturmix:

4 adag mandulás csokikrém
6 dl tej

A kapott krémhez öntök még tejet, ismét összeturmixolom és finom, hideg reggeli italként fogyasztom el.

Házi mandulás-csokoládékrém

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=0fexXg7ydth71BBY

10 dkg étcsokoládé
6 dkg méz
8 dkg mandula
1 dkg vaníliás cukor
1 dl tej
24 db háztartási keksz

Mandulát (vagy mogyorót vagy diót), keserűcsokit, mézet és vaníliás cukrot összeturmixolok. Adok hozzá tejet menet közben és addig turmixolom, míg krém nem lesz belőle. Az így kapott krémet két keksz közé kenve egy pohár tej mellett tálalom.


Sajtos-sonkás omlett rolád:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=IvGDFm1NyUVDvufV


8 tojás
12 dkg vékony szeletre vágott sonka
12 dkg vékony szeletre vágott félkemény sajt
1 cs újhagyma

frissen őrölt bors
1 kanál étolaj

Tojást verek fel egy keverőtálban, kevés sóval, frissen őrölt borssal ízesítem. Étolajat teszek a serpenyőbe és megsütöm a felvert tojást. Figyelek arra, hogy közepes hőfokon fordítás nélkül süljön majdnem át az omlett. Ekkor beleteszem a vékony szelet sonkát és sajtot. Amikor az omlett elkészült, feltekerem roládnak és kicsúsztatom a serpenyőből. Kicsit hagyom hűlni, pihenni és ujjnyi vastag karikákra vágom. Így tálalom és szórom apró karikára vágott újhagymával.

A receptek hamarosan az Ez zsír! programban is elérhetőek lesznek. Kövessétek a Webszakácsot, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő receptekről!
Ízlett, de esetleg másképpen csinálnád meg? Máshogyan szereted a sajttortát? Írd meg nekünk az info@life.hu-ra, és lehet, hogy legközelebb éppen a te receptedet forgatjuk le!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.