operáció kövér dokumentumfilm halál túlsúly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Miamiban élő 40 éves, hatgyerekes anyuka, Dominique Lanoise annyira meghízott, hogy csaknem húsz éven át nem volt képes elhagyni a lakását, ezért gyakorlatilag lányai viselték gondját.

A 280 kilós Dominique Lanoise idén márciusban halt meg, miközben életmentő gyomorműtétre várt, azonban a nő kóros túlsúlya miatt az orvosok nem tudták elvégezni az operációt. "Az operáció nagyon kockázatos lett volna, az ilyen kórosan elhízott páciensek esetében rendkívül magas a halálozási arány. Ilyen mértékű túlsúly mellett bárhol és bármikor kialakulhat egy vérrög, ami a tüdőbe jutva azonnal halálhoz vezethet" - nyilatkozta dr. Oscar Hernandez, a Miami Súlycsökkentő Központ orvosa a TLC amerikai tévécsatorna dokumentumfilmjében.

"A műtéti sorozat végső célja az lett volna, hogy a páciens gyomortérfogatát közel 90 százalékkal csökkentsük, de sajnos Dominique nem érte meg az operációt" - tette hozzá dr. Jorge Rabaza, a Súlycsökkentő Központ sebésze.

A Haitiből származó Dominique Lanoise 16 éves korában indult hízásnak, miután megszülte első gyerekét, Witelane-t. A szülés előtt kifejezetten vékonynak mondható lány azonban néhány év alatt rohamos ütemben szedte fel a kilókat, és testsúlya rövid időn belül meghaladta a 270 kilót.

Dominique először 2010-ben került a médiafigyelem középpontjába, mikor nem tudott felszállni egy utasszállító repülőgépre, ezért egy katonai teherszállító géppel szállították Haitiből az Egyesült Államokba. Az orvosok és életmódtanácsadók figyelmeztetései ellenére Dominique soha nem hagyott fel egészségtelen táplálkozási szokásaival. Előfordult, hogy zsíros, kalóriadús ételeit étvágycsökkentő porral szórta meg, de így sem tudott ellenállni nekik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.