A tavaszi grillpartik sztárja a medvehagyma

Vacsora medvehagyma muffin grill
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A májusi jó idő kedvez a grillpartiknak, a Life.hu pedig most segít, hogy különleges medvehagymás ínyencségekkel kápráztasd el vega és húsimádó vendégeidet.

Már szerencsére nemcsak a Mecsek, hanem a szupermarketek polcai is tele van medvehagymával, így a városlakók is élvezhetik a különleges ízét. A növény számtalan jótékony hatásáról itt írtunk korábban. Ezúttal egy medvehagymával és pitypanggal megbolondított saláta elkészítéséhez, valamint egy medvehagymás, sós muffin sütéséhez adunk útmutatót. Ezt a két finomságot a húsimádók nyugodtan fogyaszthatják a parti grillfinomságai mellé, és még a vegetáriánus barátoknak is örömet szerezhetsz egy ilyen menüvel.

Medvehagyma- és pitypangsaláta

A grillezett húsok és kolbászkák mellé általában egy szabadtéri buliban saláta dukál, ami kicsit lazítja a laktató menüt. Az unalmas zöldsalátát feldobhatod olyan különleges alapanyagokkal, mint a medvehagyma vagy éppen a kertben megtalálható pitypang.

Forrás: Kőrösi Hanna
Forrás: Kőrösi Hanna

Hozzávalók: medvehagyma, pitypang, saláta, répa, retek, póréhagyma, só, bors, bazsalikom, olívaolaj, 2 tojás, dió

Elkészítése: A medvehagymát és a pitypangot mosd meg, majd ollóval aprítsd fel. Mosd meg a salátát, a répát, a retket és a póréhagymát is, majd darabold fel mindet. Közben a két tojást tedd fel főni, miután keményre főzted, pucold meg és vágd fel őket. Az összekevert zöldségeket sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezd, majd olívaolajjal öntözd meg. Végül a salátahalom tetejére tedd a tojást, majd szórd meg a durvára tört dióval.


Medvehagymás muffin


Sokan örvendeztetik meg vendégeiket házilag sütött kenyérrel vagy kenyérkékkel. Ennek egy egyszerűbb és könnyebben elkészíthető variációja, ha sós muffint sütsz. A most következő medvehagymás muffin akár magában, akár a sültek mellé fogyasztva is isteni és különleges.

Forrás: Kőrösi Hanna
Forrás: Kőrösi Hanna

Hozzávalók: 20 dkg kukoricaliszt, egy evőkanál medvehagymapesztó, 1 dl olaj, 1 dl tej, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, ízlés szerint só, bors és sajt

Elkészítése: A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal keverd össze. A sóból és a borsból ízlés szerint tegyél (két mokkáskanál sót elbír a tészta). Egy másik tálban pedig a medvehagymapesztót, az olajat, a tejet, a tojást és a reszelt sajtot keverd össze. A két keveréket apránként, kavargatás mellett öntsd össze. A masszát tedd papírral bélelt muffinformába, majd 150 fokos sütőben légkeverésen körülbelül 15 percig süsd. A tészta akkor jó, ha már nem ragad a beleszúrt hústűre.



Tipp:

Medvehagymapesztót könnyedén készíthetsz otthon. Tegyél egy-két marék diót, medvehagymát és egy kevés olajat egy turmixgépbe. Az összetevőket addig kavard a géppel, míg egy krémes állagú masszát nem kapsz! Ezután befőttes üvegben, hűtőben tárold. A muffin mellett tésztákat is ízesíthetsz ezzel a pesztóval.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyokúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.