Recept hétvégére: cigánypecsenye paszternákkal

2018.02.03. 19:42

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg tarja
  • 12 dkg szeletelt bacon
  • 1 fej fokhagyma
  • 15 dkg túró
  • 15 dkg vörös hagyma
  • 40 dkg tisztított paszternák
  • frissen őrölt bors
  • 10 g őrölt piros paprika
  • 1 dl napraforgó olaj
Cigánypecsenye paszternákkalForrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágom, és egy kicsit kiklopfolom. A császárszalonnát sütőben ropogósra pirítom. Zúzott fokhagymával, sóval, piros paprikával, őrölt borssal, a szalonna kiolvadt zsírjával, és ha szükséges, akkor egy kevés étolajjal kikeverve fűszerkrémet készítek. Ezzel a krémmel kenem be a húst, és hagyom állni, érlelődni. Legalább egy éjszakát jó lenne neki adni. Ezt követően serpenyőben közepesen erős tűzön, kevés étolajat aláöntve megsütöm. Kiveszem a megsült hússzeletet, és az ottmaradó sülő zsírban hagymát pirítok. Hozzáadom a meggőzölt felkarikázott paszternákot, és összepirítom, majd túrót morzsolok rá, végül jöhet az apróra vágott petrezselyem is. Tálaláskor megszórom a ropogós baconnel.

Nézd meg a teljes adást! 

receptcigánypecsenyeegészséges életmódfőzés