Egészséges Valentin-napi desszert, amit imádni fogtok

Forrás: Shutterstock -
Valentin-nap mogyoróvaj rizsliszt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha az egészséges életmód hívei vagytok, akkor lepjétek meg egymást egy nagyon finom házi süteménnyel, ami még egészséges is. 

Hozzávalók:

  • 6 ek rizsliszt
  • 6 ek nádcukor (ha abszolút diétásra akarod csinálni, eritrittel helyettesítsd)
  • 6 tojás
  • 1 ek keményítő
  • fél zacskó sütőpor
  • bogyós gyümölcsök
  • mogyoróvaj
  • + egy nagyobb szívecske formájú kiszúró
Szív formájú Valentin-napi desszert Forrás: Shutterstock

Elkészítése:

A hat tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. Ezután verd fel a cukorral a tojássárgáját is. Mi szeretjük a lágy, sötétbarna verziót használni a piskótánál, mert ad neki még egy kis extra ízt. Amikor már kellően habos a tojássárgája, keverd hozzá a lisztet és az abban előre elvegyített keményítőt és sütőport. A keményítőt akár el is lehet hagyni, ennél a receptnél csak azért ajánljuk, mert nagyon könnyű a rizsliszttel készülő piskóta, de ezúttal kiszúróval szeretnénk formázni, ami könnyebb, ha egy egészen picit masszívabb a tészta. Keverd hozzá határozott mozdulatokkal a tojásfehérjét is, úgy, hogy levegős maradjon a tészta.

Vajazz, majd lisztezz ki egy nagyjából 20x30 cm méretű edényt, és szépen egyengesd el benne a tésztát. A tészta felét lazán, és nem túlságosan sűrűn, szord meg bogyós gyümölcsökkel. A mélyhűtött változatot alaposan csepegtesd le, ne legyen már vizes, amikor a tésztára halmozod. A tészta másik felére nem kerül semmi.

180 fokon nagyjából 25 perc alatt megsül. Jó, ha tudod, hogy a piskóta sütésekor az első 10-15 percben nem szabad kinyitni a sütőt, mert összeesik a tészta. Amikor kész, hagyd kihűlni, és csak utána dolgozz vele. Vágj a piskóta mindkét feléből, a simából és a gyümölcsösből is annyi szívecskét, amennyi kijön belőle. A sima felét kend meg natúr, 100%-os mogyoróvajjal, majd tedd rá a gyümölcsös szívet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.