Mauritániában azért hizlalják a lányokat, hogy férjet fogjanak maguknak

2018.09.20. 18:00

Mauritániában akkor kívánatos egy nő, ha gömbölyű idomokkal rendelkezik, ezért a szülők már kiskoruktól fogva hizlalják a lányokat, hogy jó férjet fogjanak maguknak.

Úgy tartják, hogy a kövérebb nők fognak maguknak jó férjet, ezért Mauritániában már kiskoruktól fogva kényszerítik evésre a lányokat. Souadou Isselmou-t is hizlalták a szülei, zsíros és cukros zabkását etettek vele, hogy tetsszen a férfiaknak. Ő maga annyira gyűlölte a kényszerű evést, hogy folyamatosan eldugdosta az ételeket, és megpróbálta kidobni, de nem járt sikerrel. 13 évesen adták férjhez unokatestvéréhez, egy évvel később pedig megszületett az első gyermeke.

Kiskoruktól fogva hizlalják a nőket - Képünk illusztráció"Forrás: Thinkstock "

Az esete sajnos egyáltalán nem egyedi, a 8 éves lányok akár 140 kilósak is lehetnek, a felnőttek pedig a 200 kilót is elérhetik, szívük és szervezetük nem is bírja ezt a hatalmas terhelést. A most negyvenes éveiben járó Isselmou 2-es típusú cukorbetegségben szenved, amely az elhízás és a testmozgás hiánya miatt alakult ki. A kényszerű hízlalás pedig összekapcsolódik a gyermekházasságokkal, hiszen a teltebb kislányok sokkal idősebbnek tűnnek. Ugyan a városiasodott területeken kikopóban van ez a veszélyes hagyomány, a falvakban még mindig őrzik a hagyományt.

Mauritániahizlalgyerek