betegség fesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor vad örömmel veted bele magad egy-egy dübörgő koncert hangulatába, valószínűleg nem gondolsz arra, hogy akár egy életre szóló betegséget, a tinnitust is beszerezheted.

Tippünk:
Nyerd meg hetijegyed a Volt, vagy Balaton Sound fesztiválokra! A játékhoz kattints ide!







Hogyan alakul ki?



Összeroppanhat az idegrendszer





Thinkstock
Thinkstock



Nem véletlenül, hiszen a beteg számára roppant nyugtalanító a belső zaj, hiszen szinte a semmiből érkezik, és mivel magától nem múlik el, "nem lehet csak úgy kikapcsolni", így a tinnitust elszenvedő beteg tehetetlennek érzi magát, ráadásul az idegrendszert iszonyatosan kifárasztja az állandó küzdelem a zajjal. A legtöbb tinnitusos beteg alvási problémákkal is küzd, amely miatt még inkább megnő a feszültség és kimerültség.

Hogyan lehet gyógyítani?

Úgy tűnik, valódi gyógymód még nem áll a betegek rendelkezésére, valójában a jelenlegi módszerek segítségével csak elfedni tudják a tinnitust.
A legújabb eszköz egy MP3-lejátszóhoz hasonló kis tárgy, amely olyan zenei programot sugároz, amely a teljes hallási spektrumot lefedi, és a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a zenei elterelő hadművelet jelentősen képes csökkenteni a tinnitusos betegek panaszait.
Egyéb módszer lehet a beültetett elektróda, valamint a mágneses stimuláció is.

Ám a megelőzés az, amely elengedhetetlen: a fül és a teljes szervezet védelme a túl hangos/vagy hangos és tartós zajártalmaktól.

A zaj emberi szervezetre gyakorolt hatása a hangosság függvényében a következő:

• 30 dB zajszint pszichés zavarokat okozhat
• 65 dB zajszint vegetatív problémákat okoz
• 90 dB zajszint hallószervi károsodást idézhet elő
• 120 dB zajszint eléri a fájdalomküszöböt
• 120-130 dB zajszint maradandó halláskárosodást okozhat
• 160 dB zajszint dobhártyarepedést hozhat létre
• 175 dB zajszint halálos csapást mérhet a szervezetre.





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.